Boek een vakantie op Ameland in deze vakantiehuizen! 

De zomer is officieel nog niet afgelopen, al kan het dit jaar amper een zomer genoemd worden vanwege het tegenvallende weer. Desondanks kun je nu nog wel snel een Terschelling huisje huren als je nog even op vakantie wilt. Ook kun je je nu alvast voorbereiden voor de volgende zomervakantie of mogelijk wil je tussendoor nog even een weekendje of weekje weg. Naast Terschelling, kun je dan natuurlijk ook kiezen voor een Ameland huisje. Het voordeel van deze Waddeneilanden is dat je niet echt ver hoeft te reizen om bij een van de onderstaande vakantiewoningen op Ameland te komen.

Campanula

Zo zou je op Ameland een huisje met jacuzzi kunnen huren. Hierbij kun je onder meer aan Campanula denken, wat bij Ballum ligt. Dit is een pittoresk dorpje dat in de buurt van het Natuurgebied Roosdunen ligt. In Campanula kunnen maximaal zes personen verblijven verdeeld over drie slaapkamers. Elke slaapkamer beschikt over 2 1-persoonsbedden, wat boxsprings zijn. Campanula ligt overigens op het zuiden en is vrijstaand. In de badkamer vind je een heerlijk bubbelbad, inloopdouche, toilet en vaste wastafel, terwijl er ook nog een aparte tweede toilet is.

Strandjutter 26

Op bungalowpark Boomhiemke is het mogelijk om Strandjutter 26 te huren. Als je in deze accommodatie verblijft, zul je omgeven worden door duintjes en uitzicht hebben op de Jan Roepesheide. Strandjutter 26 is een strandhuis waarin 4 personen kunnen verblijven. Zij zullen verdeeld moeten worden over 2 slaapkamers, in beide zijn 2 bedden geplaatst. Ook zijn er 2 badkamers te vinden in dit vakantiehuisje in Hollum. In een van de badkamers kun je bovendien gebruik maken van een bubbelbad. Daarnaast is het mogelijk om in de zomer een gasbarbecue te gebruiken bij Strandjutter 26.

Krekel

Daarnaast zou je ook nog voor de Krekel kunnen kiezen, wat een volledig vrij gelegen vakantiehuisje is dat in de buurt van Nes ligt. Binnen 10 minuten wandel je rustig naar het dorpje, terwijl je ook op circa 10 minuten afstand lopen bent van het Noordzeestrand. Daarnaast zul je in de Krekel echt aan de bosrand zitten. Aan de achterzijde kijk je zelfs over het veld uit op het bos, waarachter Natuurgebied de Vleijen ligt. Het kan dan ook maar zo gebeuren dat je wilde dieren ziet terwijl je uit het raam kijkt. In de Krekel kunnen maximaal vijf personen verblijven, waarvan een mag slapen in een knusse bedstee.

ILSEBIL

Vanuit vakantieappartement ILSEBIL heb je een schitterend uitzicht op de Amelandse duinen. In deze accommodatie kunnen vier personen blijven slapen, verdeeld over twee slaapkamers. Daarnaast kun je bij ILSEBIL ook gebruik maken van een fijn terras. Beneden zit bovendien een kamer en keuken, waarnaast het terras zit. Op de bovenverdieping vind je juist de twee slaapkamers. Beide kamers hebben hun eigen luxe douche en toiletruimte. ILSEBIL ligt overigens in Hollum, waar het heerlijk vertoeven is in de zomer. Helaas mag je geen husdieren meenemen naar dit vakantieappartement.

Duyngolf 71

Wil je tijdens je vakantie naar Ameland graag in een luxe huisje verblijven? Het is dan zeker een aanrader om Duyngolf 71 te huren. Dit is een vakantiewoning op het Waddeneiland waar zes mensen in kunnen verblijven. In alle drie slaapkamers zijn namelijk bedden voor twee personen geplaatst. Natuurlijk zul je zoveel mogelijk buiten willen zijn tijdens je verblijf, wat zeker mogelijk is bij Duyngolf 71. De tuin is namelijk omheind en heeft een terras gericht op het zuiden en westen. Het ligt overigens aan de voet van de duinen in Hollum, terwijl je ook zo in het centrum van dit dorpje bent.

De redactie van 50 plus is niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top