Comfortabel zitten vanaf je vijftigste

Zitcomfort is belangrijk voor vijftigplussers. Senioren hebben vaak behoefte aan wat extra ondersteuning en speciale functies als het om zitten gaat. Dit voorkomt en verlicht allerlei lichamelijke klachten, zoals rugpijn. Ook kan een stoel die je helpt bij het opstaan zeer gewenst zijn. Met zo’n hulpmiddel voorkom je dat je valt en kun je langer zelfstandig blijven wonen. Dankzij comfortabel zitmeubilair geniet je meer van je leven. Gun jezelf deze luxe. In dit artikel lees je meer over de diverse mogelijkheden.

Verstelbare relaxstoel samenstellen

Comfortabele relaxfauteuils zijn ergonomisch vormgegeven en verstelbaar. Je kunt ze helemaal zelf samenstellen en op maat laten maken. Dit betekent dat je een uniek exemplaar krijgt met een zithoogte, zitdiepte en zitbreedte die perfect aansluiten bij jouw lichaam. Ook de hoogte van de armsteunen is passend gemaakt. Dankzij een vormgeving die goed is afgestemd op jouw maten krijgt je wervelkolom de juiste ondersteuning. Dit voorkomt allerlei gezondheidsklachten, zoals nekpijn en stijve schouders. Dat je goed zit, wordt belangrijker naarmate je ouder wordt. Kies dus voor een op maat gemaakte relaxstoel met een verstelbare rugleuning, voetensteun en/of neksteun. In je eigen relaxfauteuil kun je optimaal relaxen. Op deze manier geniet je nog meer van een avondje televisiekijken of het beluisteren van je favoriete muziek. Relaxstoelen zijn verkrijgbare in vele prachtige designs, van klassiek tot modern.

Langer zelfstandig uit je stoel komen

Wellicht heb je nu je wat ouder wordt wat meer moeite met het opstaan uit je stoel. Veel senioren merken dit bij stoelen die laag zijn. Ze kiezen dan vaak een stoel uit die wat hoger is, maar helaas zit zo’n exemplaar niet altijd even comfortabel. Wat is er dan mooier dan een relaxstoel met een speciale functie die je ondersteuning biedt bij het opstaan? Sta op stoelen zijn speciaal ontworpen om je de helpende hand te bieden. Ze hebben een elektrisch mechanisme dat de zitting rustig en veilig omhoog beweegt. Het zitvlak kantelt hierbij licht naar voren, zodat je steeds steun van achteren hebt terwijl je gaat staan. Als je wilt gaan zitten werkt deze techniek andersom. De bediening van een relaxstoel met sta-op-functie is heel eenvoudig. Dankzij een sta-op-stoel kun je langer zelfstandig uit je stoel komen, dus zonder de hulp van je partner of een zorgmedewerker.

Persoonlijk advies 

Voor de aanschaf van een relaxfauteuil is persoonlijk advies een must. Breng hiervoor een bezoek aan een showroom met verschillende modellen relaxstoelen of maak een afspraak voor een demonstratie aan huis. Dit geeft je de gelegenheid om de mogelijkheden uit te proberen en te ontdekken wat het beste bij jou past. De adviseur bekijkt samen met jou welke maat stoel en welke speciale functies je nodig hebt. Ook kies je een ontwerp uit dat jij mooi vindt. Je hebt hierbij de keuze uit vele prachtige kleuren en soorten bekleding, zowel stof als leer. Misschien wil je een exemplaar met een draaipoot? Dit is bij diverse modellen zeker een optie. In bijna alle gevallen kun je tegenwoordig kiezen uit meerdere typen stoelpoten.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top