×
dinsdag 18 september

De auto rijdt, jij kijkt als bestuurder een filmpje, durf jij het? 

10 juli 2018 8:00

Bij Volvo zijn ze er bijna klaar voor. Het duurt nog een slechts een jaar of drie en dan hoef je als bestuurder nauwelijks nog iets te doen en rijdt de auto je als vanzelf naar je bestemming. 

Je hoeft je echter niet te vervelen want ondertussen kijk je even een filmpje, app je je vrienden of vertel je over je geavanceerde auto op Facebook, wat waarschijnlijk de nieuwste SUV-versie van de XC90 zal zijn. 

Zelfs een dutje doen lijkt mogelijk

De techniek is voorlopig alleen op de grotere autosnelwegen in te zetten zijn, in verband met de kaart- en lasertechnologie. Maar dan heb je ook wat, want zelfs een dutje doen tijdens de rit, lijkt  mogelijk. 

Highway Pilot, zoals het systeem wordt genoemd, wordt waarschijnlijk als eerste in Amerika ingezet. Daar ligt de verkeerswetgeving voor op die van Europa en kan het level 4 autonoom systeem, zoals het wordt genoemd wanneer er geen tussenkomst van bestuurder nodig is, eerder worden toegepast.  

Reacties op artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Provincie Friesland

FIETS, WANDEL- EN VAARROUTES

Een fijne fiets of een paar passende wandelschoenen zijn voldoende om op pad te gaan. Goeie zin en een beetje zonnig weer doen dan nog een positieve duit in het zakje! Hoe dan ook: kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!

Ontdek de provincie