De beste podcasts voor zomervakantie 2022

Sinds een jaar of vijf heeft de podcast een enorme vlucht gemaakt. De podcast is hip blijkt uit de cijfers, want bijna de helft van de Nederlanders luistert wel eens naar zo’n audiofragment. Het overgrote deel daarvan is onder de 40 jaar, maar ook onder de mensen die vóór 1970 geboren zijn groeit de populariteit van de podcast.

Wanneer je nog nooit een podcast hebt geluisterd, maar hier wel graag eens aan wilt beginnen, kan het best een uitdaging zijn om uit het enorme aanbod iets te kiezen. Wij helpen je graag bij het kiezen van je allereerste (of je volgende) podcast. Wil je eerst wat meer weten over podcasts kijk dan hier eens.

We zitten middenin de zomervakantie, dus dit is het ideale moment om eens lekker achterover te leunen in je hangmat, ligstoel of op je handdoekje aan zee en een fijne podcast aan te slingeren terwijl je de ogen sluit of lekker voor je uit tuurt. Maar welke dan?

 

Eetgeheimen

Online te beluisteren of via een podcast app

Wat geen geheim is, is dat veel mensen de zomervakantie met een paar kilo meer afsluiten dan toen ze aan hun vakantie begonnen. Lekker eten en een beetje luieren hoort voor veel mensen gewoon bij vakantie vieren, en zeg eens eerlijk; kun je het ze echt kwalijk nemen? Een perfecte podcast voor de zomervakantie is dan ook de podcast van Miljuschka Witzenhausen ‘Eetgeheimen’. De presentatrice, culinair expert en televisiekok nodigt bekende Nederlanders uit om te praten over haar favoriete onderwerp: eten! Via smaakherinneringen duikt ze het leven in van haar gasten. Dat zijn ook niet de minsten; onder andere Eva Jinek, Paul de Leeuw, Chantal Janzen en wijlen Peter R. de Vries schoven al bij haar aan. Afleveringen duren tussen een half uur en een uur.

 

FD Achter gesloten deuren

Online te beluisteren of via een podcast app

Vooral wanneer je nog kleine kinderen hebt is een vakantie vaak niet écht een vakantie. Niet zoals je vroeger vakantie vierde, met doorzakken tot de vogels weer gaan fluiten, lekker lang uitslapen of een dutje op het strand om uit te brakken. Zelfs je helemaal verliezen in een boekje terwijl je op het strand of aan de rand van het zwembad ligt is er niet bij, want die kleintjes kun je geen moment uit het oog verliezen. Wil je toch ondertussen iets vermakelijks, iets spannend en intrigerend ervaren? Zet dan gewoon je koptelefoon op en luister de podcast ‘Achter gesloten deuren’. In deze boeiende podcast duiken journalisten Stijn van Gils en Joris Polman in het leven van de Twentse multimiljonair Gerard Sanderink dat nadat hij fantast Rian van Rijbroek in zijn leven toelaat volledig overhoop komt te liggen, met als gevolg talloze rechtszaken, een uit de hand gelopen beslaglegging, Kamervragen en het opstappen van De Nederlandsche Bank als klant. Wat is hier gebeurd? Daar kom je achter in slechts drie afleveringen van een half uurtje. Met een beetje geluk kun je ongestoord één aflevering luisteren terwijl je van het zonnetje en een cocktail geniet.

Traanjagers

Online te beluisteren of via een podcast app

Hoe is het om van bejubelde held te veranderen in iemand die als een moordenaar en wreed persoon wordt beschouwd? In de podcast Traanjagers zoeken actrice Anna Drijver en historica en schrijfster Anne-Goaitske Breteler naar de verhalen en avonturen van de walvisjagers. Want hoewel het wellicht tot een donker verleden lijkt te behoren is het toch nog maar zo’n 75 jaar geleden dat Nederland een walvisvloot had waarmee walvissen gejaagd werden om tot walvistraan te verwerken. Anne-Goaitske en Anna bezoeken tachtigjarige oud-walvisvaarders om hen te horen praten over de avonturen die hun leven veranderde. Wie waren de mannen op de Willem Barendsz? Wat maakten zij mee op hun reizen? Duik in een geschiedenis die veel langer geleden lijkt dan 75 jaar. Een podcast die het zeer de moeite waard is om met je volle aandacht te beluisteren. Bijvoorbeeld terwijl je tijdens je vakantie over zee uitkijkt. Afleveringen die wegluisteren als een jongensboek, duren ongeveer een half uurtje.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top