De leukste activiteiten voor tijdens de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur, nog een paar weken en dan is het eindelijk zover. De kinderen hebben dan vakantie en het is tijd om ze te vermaken. Omdat het niet voor iedere ouder even gemakkelijk is om zijn of haar kinderen te kunnen vermaken, hebben we een aantal te gekke ideeën voor je, die niet alleen buiten de deur gedaan hoeven te worden, maar ook gewoon thuis. Dus heb jij kinderen in de leeftijdscategorie tot 12 jaar, dan zijn deze uitjes een absolute aanrader om tijdens de voorjaarsvakantie met je kinderen te gaan doen.

Ga naar de dierentuin

Een dierentuin bezoeken is een leuke en educatieve activiteit voor kinderen tijdens de voorjaarsvakantie. Ze kunnen verschillende soorten dieren bekijken, zoals apen, olifanten, leeuwen en giraffen, en leren over hun gedrag en leefomgeving. Sommige dierentuinen bieden ook interactieve activiteiten zoals voeren, knuffelen of zelfs rijden op een dier. Er zijn zowel binnen- als buiten dierentuinen te vinden waardoor er voor ieder weertype wel een geschikte dierentuin is. Wel is het aan te raden om je kaartjes vooraf online te bestellen. Vooral in de vakantieperiode, kan het nog wel eens zijn dat het druk is. Heb jij dan al je kaartjes besteld, dan hoef je niet te wachten en kun je zo doorlopen. Vergeet niet om een dikke jas mee te nemen, want het kan nog wel eens koud zijn buiten.

Filmavond

Zoals we al hebben aangegeven, kun je natuurlijk ook prima thuis verschillende leuke activiteiten doen. Een filmavond is er hier één van. Het leuke is namelijk dat de bedtijd 13 jaar normaal een uur of 20.00 is, terwijl ze tijdens de vakantie gerust wat langer mogen opblijven. Dit geldt overigens ook voor de bedtijd 14 jaar, ook deze leeftijd gaat doorgaans rond de klok van 20.00 / 21.00 naar bed. Let er wel op dat je tijdens de vakantie ook rekening houdt met het feit dat ze wel weer naar school moeten. Helemaal wanneer ze maar een week vakantie hebben. Zo kun je ze in het begin van de week prima wat later naar bed laten gaan, maar is het wel zaak dit richting het einde weer af te bouwen, zodat ze hun normale ritme weer krijgen.

Spelletjesmiddag

Wie vindt het nu niet leuk om gezellig met het hele gezin een spelletjesmiddag te organiseren. Vooral in het voorjaar, wanneer het af en toe flink kan regenen, is er natuurlijk niets zo fijn als heerlijk thuis een spelletjesmiddag te houden met een hapje en een drankje. Niet alleen leuk voor de volwassenen, maar natuurlijk ook voor de kinderen. Zijn de kinderen het zat en willen jullie volwassenen nog een spelletje spelen, dan kun je de kinderen natuurlijk ook gewoon even voor de televisie zetten of zelf een spelletje laten doen met elkaar.

Nog veel meer te doen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke dingen te doen, echter wordt de lijst dan wel heel erg lang. Wat vooral belangrijk is, is dat je tijdens de vakantie een aantal dingen onderneemt. Je kunt natuurlijk niet alleen maar met je kinderen thuis blijven, aangezien ze zich dan gaan vervelen. Ook met een beperkt budget kun je namelijk een wandeling maken in het bos of een leuke andere buitenactiviteit doen die weinig tot geen geld kost.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top