De leukste uitjes in en rondom Friesland

Friesland staat natuurlijk vooral bekend om haar prachtige natuur en de bakermat van het schaatsen. Het is daarom dus ook niet voor niets dat we er niet aan zullen ontkomen dat een rond schaatsen in Friesland behoort tot absoluut één van de nog altijd populaire uitjes in deze noordelijke provincie van Nederland. Uiteraard moet het weer het wel toelaten, maar anders zijn er ook voldoende momenten waarop je recreatief kunt schaatsen op de mooiste en tevens ook grootste schaatsbaan van Nederland; Thialf. Omdat er daarnaast nog zoveel meer leuke dingen te beleven zijn in Friesland, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Eise Eisinga Planetarium

Het Eise Eisinga Planetarium is een historisch monument in Friesland, Nederland. Het is één van de oudste nog werkende planetarium ter wereld en is vernoemd naar zijn bouwer, Eise Eisinga. Het planetarium is een uniek voorbeeld van Nederlandse wetenschappelijke en technologische geschiedenis uit de 18e eeuw en is open voor publiek voor rondleidingen en demonstraties. Wel is het goed te weten dat het misschien niet direct de meest geschikte activiteit is als je ergens met kinderen naartoe gaat. Helemaal niet met jonge kinderen, die ook nog eens te maken hebben met verborgen reflux. Belangrijk is dus om wel specifiek per kind te kijken waar hun interesses liggen natuurlijk.

Dagje shoppen in Leeuwarden

Wie naar Friesland gaat, mag een bezoekje aan de hoofdstad natuurlijk niet overslaan. Hoe leuk is het om gezellig na wat cultureels te hebben gedaan, even lekker door de verschillende winkelstraten te struinen? De leukste gebieden zijn:

  • Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland en biedt een scala aan winkels voor een dagje shoppen. Hier zijn enkele suggesties voor winkelgebieden in Leeuwarden:
  • De Nieuwestad: Dit is het grootste winkelgebied in Leeuwarden en biedt winkels van bekende ketens en lokale winkels.
  • De Harmonie: Dit is een winkelgebied in het centrum van de stad met een scala aan mode- en lifestyle winkels.
  • De Heerenstraat: Deze straat is een historische winkelstraat in Leeuwarden en biedt een gevarieerde selectie winkels, waaronder antiekwinkels en speciaalzaken.

Naast winkelen, biedt Leeuwarden ook tal van andere bezienswaardigheden en activiteiten, zoals historische gebouwen, musea, parken en evenementen. Nadat je de verschillende winkels hebt bezocht, mag tijdens de koude wintermaanden een heerlijke kop warme soep natuurlijk niet ontbreken op één van de vele gezellige terrasjes.

Blokhuispoort

De Blokhuispoort is een historisch gebouw in Leeuwarden. Het werd oorspronkelijk gebouwd als gevangenis in de 16e eeuw en diende later als opslagplaats en politiebureau. Vandaag de dag is het een cultureel centrum met verschillende exposities, evenementen, en workshops. Het is ook een populaire toeristische attractie vanwege zijn historische waarde en unieke architectuur. Wat wel goed is om te weten, is dat je er ook gerust met kinderen naartoe kunt gaan. Het is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen, dus ook wanneer je kind lekker ligt te slapen, kun je natuurlijk wel zelf genieten van al het moois. Houd wel even in de gaten dat buikslapen baby in de kinderwagen natuurlijk niet praktisch is. Dus heb je een buikslaper, zorg dan dat je kleintje wakker is.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top