close
  • donderdag 2 december
Interieur

Dé oplossing om planten in leven te houden

Dé oplossing om planten in leven te houden

Heb je al een robotgrasmaaier, draadloze stofzuiger en op afstand bedienbare cv? Dan ben je vast wel in voor de HEXA. Een plantenbak-robot die er voor zorgt dat een plant precies krijgt wat het nodig heeft. 

Vooral handig voor als je geen groene vingers hebt, altijd de plant in de volle zon laat staan als deze dat nou net niet kan hebben. Tot overmaat van ramp vergeet je ook nog water te geven. 

Het doet een dansje als er water nodig is

Deze robot, die eruit ziet als een soort spin met zes poten waar in het midden, in de buik zeg maar, een plant geplaatst kan, past zijn positie aan op het licht en de zon en doet een dansje als er water nodig is. Dan kom jij met de gieter. 

Je planten tijdens je vakantie

Ons leek het nu juist zo handig dat de HEXA ook tijdens je vakantie je planten van een langzame dood weerhoudt, maar zover is het dus nog niet. Het water moet je zelf aandragen. Of de buurvrouw, in dit geval.

Vensterbank gezellig houden

De HEXA kan zich wel verplaatsen, zelfs een drempeltje nemen en daarmee je plant toch een langer leven bezorgen. Voor 850 euro houd je je vensterbank gezellig. 

Dit is ‘m dan:

 

Bron: metronieuws

Geschreven door: Redactie