close
  • zondag 18 augustus
Culinair

De Streekweek biedt podium voor lokale vitale producten uit Fryslân

De Streekweek biedt podium voor lokale vitale producten uit Fryslân

Binnenkort is het weer tijd voor De Streekweek. Een week waarin het vitale lokale product wordt gevierd. Eetbaar Fryslân organiseert de themaweek om overal in Fryslân lokale producten in de schijnwerpers te zetten.

Van 20 tot en met 27 juni

Om het Friese product dit jaar nog grootster onder de aandacht te brengen wordt iedere betrokkene in Fryslân die te maken heeft met lokale vitale voeding uitgenodigd om mee te doen. Vorig jaar is De Streekweek voor het eerst georganiseerd. Tijdens de editie van 2018 hebben ruim 142 boeren, bedrijven, restaurants, lokale voedselinitiatieven en 70 supermarkten activiteiten georganiseerd waar bijna vierduizend mensen aan hebben meegedaan. Zo was het mogelijk om bijvoorbeeld een workshop te volgen waarin er werd gekookt met lokale producten, werden puzzeltochten en proeverijen gehouden en kon men bijvoorbeeld wildplukken of zelf zeewier oogsten, om hier vervolgens heerlijk mee te koken. Dit jaar wordt De Streekweek georganiseerd van 20 tot en met 27 juni.

Aanmelden

Om zoveel mogelijk ondernemers, (streek)boeren, lokale voedselinitiatieven, winkeliers, docenten, restauranthouders, producenten, medewerkers van een ‘groene’ organisatie of andere belangstellenden de kans te geven op een kosteloze spotlight voor de eigen producten, nodigt Eetbaar Fryslân iedereen uit een activiteit aan te melden op de site van De Streekweek.

Aanmelden kan op www.eetbaarfryslan.frl.

Geschreven door: Redactie