Dit najaar te zien in 5 schitterende Nederlandse musea

De herfst staat voor de deur en de dagen worden korter. Het perfecte moment om de tijd te nemen de mooiste musea van Nederland te bezoeken. Of je een natuurliefhebber bent, van beeldhouwkunst of schilderkunst houdt, modern of klassiek, een bezoek aan een museum is altijd een bijzondere ervaring. De rust, de grote zalen en de geschiedenis die tastbaar wordt gemaakt, geeft altijd weer een speciaal gevoel. Wij inspireren je hier met prachtige tentoonstellingen, bestaande uit vaste collecties en soms een bijzondere nieuwe tentoonstelling, die dit najaar in 5 bekende Nederlandse musea te zien zijn.

Het klassieke Rijksmuseum in Amsterdam

Wij beginnen met een klassieker en misschien ook wel het meest bekende museum van Nederland: Het Rijksmuseum in Amsterdam. Het Rijksmuseum vertelt het verhaal van de Nederlandse geschiedenis van de afgelopen achthonderd jaar. Daarnaast organiseert het museum tijdelijke tentoonstellingen van internationale kunstenaars. Meestal heb je aan één bezoek niet voldoende omdat er zo veel te zien is. Van grote werken zoals ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt tot kleinere, minder bekende werken. Het Rijksmuseum verbindt mens, geschiedenis en kunst op een heel bijzondere manier. Zelfs het uiterlijk van het museum is een echt bijzonderheid.

Picasso en Giacometti in Museum Voorlinden in Wassenaar

Bezoek je graag een museum dat zowel moderne kunst als ook bijzondere architectuur laat zien? Dan is museum Voorlinden in Wassenaar de perfecte keuze. Het museum is gevestigd op een prachtige locatie in de natuur, bij bos en dichtbij de duinen. Door de grote ramen en de ruime opstelling heb je het gevoel dat je zowel in een museum en ook in de natuur bent. Vanaf 16 oktober begint de Picasso – Giacometti tentoonstelling. Beide grote kunstenaars waren zowel schilder als beeldhouwer. De omgeving nodigt na het musea bezoek nog uit om heerlijk te wandelen, een kopje koffie te drinken en van de natuur te genieten. Zeker een aanrader!

Frida Kahlo in het Drents Museum in Assen

Het is nu niet alleen een prima tijd van het jaar om musea te ontdekken, maar ook een tijd waarin er bijzonder spannende, nieuwe tentoonstellingen openen. Het Drents museum in Assen is misschien niet zo bekend als het Rijksmuseum in Amsterdam maar zeker net zo spannend om te bezoeken. Vanaf 8 oktober is er de ‘Viva la Frida!’ tentoonstelling over Frida Kahlo te zien. De Mexicaanse Frida Kahlo is een van de meest bekende kunstenaars ter wereld. Het Drents Museum in Assen gaat, door twee unieke samenwerkingen, het complete Frida-verhaal vertellen. Naast deze prachtige tentoonstelling zijn er natuurlijk ook nog andere, spannende werken te ontdekken.

Museum De Fundatie in Zwolle

Het Museum De Fundatie in Zwolle is niet alleen een museum. Een omvangrijke collectie van moderne- en hedendaagse kunst wordt niet alleen in de locatie van het Museum in Zwolle, maar ook in het Kasteel het Nijenhuis getoond met een beeldentuin in Heino/Wijhe. Zo bezoek je een binnen- en buitenmuseum met prachtige en indrukwekkende werken. Het museum is in 2021 zelfs iedere zaterdagavond gratis voor iedereen toegankelijk. Een echte belevenis. De Stad Zwolle nodigt daarna uit om door de mooie, oude binnenstad te wandelen.

Het Fries Museum in Leeuwarden

Het Fries Museum in Leeuwarden bevindt zich in het stadshart van Leeuwarden en is omgeven door leuke terrasjes en de oude binnenstad. Er zijn verschillende collecties en tentoonstellingen te zien, vanaf 11 September al is er de ICONS collectie. Een speciale collectie van (zelf)portretten afkomstig uit de National Portrait Gallery in Londen, die tijdelijk in Leeuwarden getoond wordt. Te zien zijn foto’s en schilderijen van wereldberoemde kunstenaars zoals Andy Warhol en buitengewone portretten van mensen zoals William Shakespeare en Audrey Hepburn. Een fascinerende collectie die zeker de moeite waard is om te bekijken. De stad Leeuwarden nodigt daarna uit om lekker te wandelen, borrelen en te shoppen.

Foto museum de Fundatie: Door -Ebelien- – https://www.flickr.com/photos/-ebelien-/22765419468/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74793375

Foto Picasso: Door Argentina. Revista Vea y Lea – http://www.magicasruinas.com.ar/revistero/internacional/pintura-pablo-picasso.htm, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3257370

Foto Frida Kahlo: Door Guillermo Kahlo – Sotheby’s, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32639240

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top