close
  • zaterdag 25 mei
Vrije tijd

Duinen Zathe is het ‘Leukste uitje van Friesland 2019’

Duinen Zathe is het ‘Leukste uitje van Friesland 2019’

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha is het ‘Leukste uitje van Friesland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Friesland 2019’. Vertegenwoordigers van het attractiepark ontvingen gisteravond (donderdag 7 maart) de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB.

Kinderboerderij De Naturij in Drachten kreeg de zilveren award en de bronzen award ging naar Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden. Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor het ‘Leukste uitje over de grens’. In totaal werden ruim 63.000 stemmen uitgebracht.

Hoogste cijfers voor Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2019.

Een greep uit de reacties over de winnaar:'”Wij zijn op onze uitgebreide zoektocht naar het ideale attractiepark blijven hangen bij dit attractiepark blijven hangen. Duinen Zathe is overzichtelijk, rolstoelvriendelijk, goede catering en leuke attracties waar onze kinderen zich de hele dag prima kunnen vermaken. Kortom, zeer aan te bevelen.”

De winnaars van 2019:

Gouden award      Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha
Zilveren award      Kinderboerderij De Naturij in Drachten
Bronzen award      Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden

De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje’ voor de negende keer. De Efteling is het ‘Leukste uitje van Nederland 2019’. Kijk voor alle winnaars op anwb.nl/leuksteuitje. Op landvananwb.nl zijn duizenden verrassende dagjes uit te vinden.

Geschreven door: Redactie