close
  • woensdag 27 januari
Rouw en verlies

Een naaste overleden? Een uitvaartverzekering kan een deel van je stress wegnemen

Een naaste overleden? Een uitvaartverzekering kan een deel van je stress wegnemen

Wanneer een naaste komt te overlijden zult u de uitvaart voor diegene moeten regelen. Naast een hoop verdriet zorgt dit in sommige gevallen ook voor veel stress. Vooral wanneer er weinig of niks is geregeld door degene die is overleden, is dit het geval. Dit komt vooral vaak voor wanneer iemand geheel onverwachts komt te overlijden. Om te voorkomen dat nabestaande een hoop stress ervaren is het slim om een verzekering af te sluiten, zelfs de goedkoopste uitvaartverzekering dekt al een hoop kosten.

Wat is er geregeld?

Wanneer een naaste is overleden zul je eerst moeten kijken naar wat er allemaal al geregeld is. Er zijn zelfs mensen die hun hele uitvaart al uitgedacht hebben. Hoe meer er geregeld is, hoe minder de naaste hoeven te doen. Bekijk wat de wensen zijn en houd hier rekening mee bij de uitvaart. Ga ook direct na of diegene een uitvaartverzekering had en wat de voorwaarde hiervan zijn.

Uitvaartverzorger

Vooral wanneer de wensen van iemand niet duidelijk zijn kan het slim zijn om de uitvaart te laten verzorgen door een uitvaartverzorger. Hij zal een hoop dingen voor je uit handen nemen. In veel gevallen bedenk je samen met de uitvaartverzorger wat er allemaal gedaan moet worden. Hij helpt je om na te denken over alle dingen die geregeld moeten worden voor de uitvaart. Bijvoorbeeld wat voor muziek er moet komen en wat er op de kaart moet staan.

Geen uitvaartverzekering, wat nu?

In sommige gevallen heeft de overledenen helemaal geen uitvaartverzekering. Dit kan voor problemen zorgen voor de nabestaande, zij moeten dan namelijk wel gewoon betalen voor de uitvaart. Dit kost al snel duizenden euro’s. Het kan zijn dat iemand zelf al wat geld apart heeft gezet voor zijn of haar uitvaart maar het kan ook zijn dat er helemaal geen geld is. Of je de erfenis nou wel of niet accepteert, de rekening krijg je alsnog. In uiterste gevallen is het mogelijk om hiervoor bijstand aan te vragen bij de gemeente.

Het is dus duidelijk dat het erg belangrijk is om een goede verzekering af te sluiten. Dit voorkomt problemen voor je nabestaande, je wilt ze hier natuurlijk niet mee opzadelen. Vergelijk uitvaartverzekeringen online om de beste deal te vinden. Let hierbij onder andere op de looptijd, de premie en de dekking van je verzekering.

Geschreven door: Redactie