EPS parels en de voordelen van het isoleren van de spouwmuur

Het is in vrijwel alle gevallen zeer verstandig om de spouwmuur van je woning te isoleren. Daarmee isoleer je de ruimte die er is tussen de binnen- en de buitenmuur. Door deze ruimte te vullen, doe jij je huis als het ware een jasje aan. Er zal voortaan veel minder warmte naar buiten verdwijnen en dat heeft positieve effecten op je maandelijkse energierekening.

Je kunt de spouwmuur op verschillende manieren isoleren

Er zijn verschillende opties die het mogelijk maken de spouwmuren te isoleren. De drie meest gebruikte producten in ons land zijn zonder enige twijfel EPS parels, Enverifoam en Knauf Supafil. EPS parels kennen we ook wel als piepschuim. Heb je een smalle spouw, dan geldt dit materiaal als perfect om de muur te isoleren. Zelfs bij de meest smalle spouwen kun je gebruikmaken van EPS parels. Daarmee onderscheidt het zich bijvoorbeeld van glaswol, waarvoor steeds een bredere spouw noodzakelijk is. Wat betreft de isolatiewaarde geldt dat hoe dikker de laag is die je aanbrengt, hoe hoger ook de isolatiewaarde zal zijn. Met EPS parels – ofwel piepschuim- ben je in staat de spouwmuren van je woning perfect te isoleren. En dat merk je meteen.

Luchtdicht en ook damp-open

Een andere optie om je huis een extra jasje te geven is Enverifoam. Dit product staat bekend om de zeer goede kierdichting. Het betreft een naadloze isolatielaag, die bovendien waterafstotend is. Enverifoam is daarnaast ook luchtdicht en damp-open. Met dit product haal je bovendien een brandveilig product in je huis. Nog een voordeel is dat dit product niet krimpt.

Meest gebruikt: Knauf Supafil

Het meest gebruikte product als het gaat om het isoleren van de spouwmuur is Knauf Supafil. Dat heeft overigens niet alleen te maken met de voordelen die dit isolatiemateriaal je kan bieden, maar zeker ook met de aantrekkelijke prijs van dit product. De isolatiewaarde is prima en kun je vergelijken met de waarde die EPS parels je kunnen bieden. Knauf Supafil heeft bewezen geluidsisolerende kwaliteiten en het is een product dat behoort tot brandklasse A1. Knauf Supafil is eveneens waterafstotend.

Spouwmuurisolatie is de investering meer dan waard

Het is altijd verstandig om de spouwmuren te isoleren. Niet alleen om te besparen op de energierekening, hetgeen overigens wel beschouwd wordt als het grootste voordeel van isoleren. De stookkosten gaan aanzienlijk naar beneden en dat zorgt voor een lagere energierekening. Door de spouwmuurisolatie wordt het ook gewoon warmer in je huis. Door goed te isoleren kun je eveneens voorkomen dat er schimmels tussen en op de muren komen. Bovendien is spouwmuurisolatie iets voor altijd en dus altijd de investering meer dan waard.

Ga dus met het isoleren van de spouwmuur aan de slag. Welke van de drie genoemde materialen het meest geschikt is voor jou, is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Kom je daar niet uit? Schakel dan een specialist in.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top