Ga voor deskundig onderhoud van je camper naar PD Automaterialen

Dat het gebruik en bezit van campers bij senioren nog steeds toeneemt merken ze bij PD Automaterialen in Dokkum ook. Dat is ook niet verwonderlijk omdat voor het eerst de grens van in bezit zijnde campers en caravans de grens van 600.000 exemplaren is gepasseerd. Onder de 50-plussers is op pad gaan met de camper enorm populair. Dat moet natuurlijk wel veilig gebeuren. “Daar hebben wij naast de goede monteurs ook de juiste middelen voor en extra grote bruggen waar wij het onderhoud aan campers optimaal uit kunnen voeren”, laat Gerrie Sijtsma van PD Automaterialen weten.

Het blijft natuurlijk enorm belangrijk dat je met je camper elk jaar veilig op vakantie kunt gaan. Bij zowel jong als oud stijgt de campervakantie jaarlijks in populariteit. Zo is ruim 75 procent van de campers in bezit van 50-plussers. Daarbij komt ook nog dat er veel gepensioneerden zijn die meer vrije tijd hebben en daarom vaker op de weg zijn met hun camper. Het is daarom door het steeds intensievere gebruik van de campers noodzakelijk dat je deze goed laat onderhouden om pech onderweg te voorkomen.

Onderhoud en flushen

In de werkplaats van PD Automaterialen zijn de vakmensen altijd druk in de weer met reparaties en onderhoud van de meest uiteenlopende merken. Vanzelfsprekend horen daar de APK, grote beurt, kleine beurt en het olie verversen bij. Maar ook het vervangen van banden, een lekke uitlaat of het plaatsen van een nieuwe accu. 
Heb je veel kilometers op de teller staan dan kan het zijn dat een distributieriem moet worden vervangen, maar ook is het verstandig om bij auto’s met een automaatbak deze te laten flushen. Daarvoor hebben ze in Dokkum speciale apparatuur staan. Het is namelijk belangrijk dat de automaat eenmaal per 60.000 tot 120.000 km, of 1x per 5 jaar wordt gespoeld. Dit zorgt voor een betere levensduur van de automaat.

Onderdelen

En heb je een bepaald onderdeel voor je auto nodig dan is er in Dokkum eigenlijk geen nee te koop. In de autoshop kunnen klanten terecht voor de meest uiteenlopende onderdelen. Voor alle merken zijn er schokdempers, remmen, riemen, distributiesets, waterpompen, ruitenwissers en lampen verkrijgbaar. “Het meeste hebben wij op voorraad en anders zorgen we er voor dat we het binnen een dag in huis hebben. We krijgen namelijk vijf keer per dag onderdelen aangeleverd”, verzekert Gerrie Sijtsma. Particulieren weten dat ze ook voor nieuwe nummerplaten remblokken, bougies of een dynamo bij de onderdelenspecialist in Dokkum aan het juiste adres zijn.“

APK keuring

Bekend is dat wanneer je auto vier jaar oud is die voor het eerst APK-gekeurd moet worden en vanaf het achtste jaar jaarlijks. “Kom je bij ons voor een apk-keuring dan lopen we eerst alle keuringspunten na en laten vervolgens altijd weten of er reparaties moeten gebeuren of dat er nieuwe onderdelen nodig zijn en wat de kosten zijn. Pas bij akkoord van de klant geen we aan de slag en zorgen ervoor dat er een nieuw keuringsbewijs komt en de klant weer een jaar veilig kan rijden.”

Voor meer informatie kijk op www.pdautomaterialen.nl

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top