close
  • donderdag 2 december
Recepten

Gerda’s Salade Driedaagse, dag 1: Koolsalade

Gerda’s Salade Driedaagse, dag 1: Koolsalade

Nu de zomervakantie daar is, willen we relaxen, chillen en natuurlijk lekker eten. 50+ kok Gerda gaat meteen voortvarend van start met gezonde makkelijke maaltijdsalades en pakt deze week uit met maar liefst drie varianten. Vandaag de eerste. 

Koolsalade

Kool heeft veel vitaminen en een genezende functie en als je toch lekker wilt resetten deze vrije weken, wat zoiets betekent als afstand nemen van het werk en goed bijkomen, dan kun je wel een oppepper gebruiken. Multitasken dus met kool, maar dan anders. 

Kool heeft veel eigenschappen die de gezondheid bevorderen en is zelfs te gebruiken tegen een kater of andere hoofdpijnen. Gewoon op rauwe koolbladeren kauwen. Het is het proberen waard toch? Als je de bladeren wilt inzetten bij wonden, moet je ze even kneuzen of met het strijkijzer bewerken zodat de sappen eruit komen en vervolgens kun je de wond ermee inpakken. Zo kan het genezingsproces in gang worden gezet. Ik kan je vertellen dat de opgelopen kwetsuren snel hersteld zijn. Voor nu zijn er geen wonden te helen, maar wel een gezond en cool recept uit te serveren.

Ingrediënten voor 4 personen:

Aan de slag:

 

Eet smakelijk! En tot morgen!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Geschreven door: Gerda Uiterwaal