close
  • donderdag 2 december
Recepten

Gerda’s verhuis-pizza, voor échte mannen

Gerda’s verhuis-pizza, voor échte mannen

We gaan verhuizen en steken voor de laatste keer de sleutel in het slot. De 25 jaar oude vrieskist is het laatste wat we nog uit het huis moeten sjouwen. Deze wordt in twee delen gezaagd en daarna afgevoerd naar de stort. De kist had als voornaamste taak het koel houden van mijn snertproducten, ruim twintig jaar lang. De reciprozaag begint te brommen en voor ik het weet is de kist doormidden. Klaar voor de start – nee stort in dit geval.

De oude Amerikaanse eik is nog steeds blad aan het loslaten en maakt zich klaar voor de winter. Net als wij. Voor de laatste keer vegen we het blad bijeen. Loslaten en ruimte creëren voor het nieuwe. Na deze allerlaatste dag gaan we naar huis en eten pizza. En dan bedoel ik niet een simpele afhaalpizza, maar mijn eigen vlezige versie. Voor échte mannen! Mijn man werd er in ieder geval heel erg blij van na deze intensieve werkdag.

Ingrediënten:

Voor de topping:

Aan de slag:

Snijd de mozzarella en de champignons in plakjes en halveer de tomaatjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui, pers de knoflook en meng samen met het ei door het gehakt. Peper en zout naar smaak toevoegen. Bedek de bakplaat met bakpapier, doe het gehaktmengsel erop en druk het mengsel uit tot een pizzavorm.

Besmeer de bodem met tomatenpuree en beleg deze met champignons, mozzarella, geraspte kaas, paprika en tomaatjes. Bestrooien met Italiaanse kruiden. Laat de pizza in 45 minuten in de oven gaar worden. Het vocht dat vrijkomt uit het gehakt tussendoor voorzichtig afgieten. Tenslotte de pizza garneren met rucola en basilicum. Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Geschreven door: Gerda Uiterwaal