close
  • donderdag 2 december
Culinair

Gerda’s versgebakken broodje havermout

Gerda’s versgebakken broodje havermout

Vandaag in de hoofdrol: havermout. Een stevig broodje met zachte geitenkaas, een walnoot ter versiering en een scheutje honing als kers op de taart. Wat zal dat smaken! 

Bij het bakken van het brood word ik al enthousiast. Ik ben reuze benieuwd hoe het zal smaken, hoe is de dichtheid, heeft het nog een zoetje nodig of juist een andere toevoeging.

Ander halfuur later neem ik een flinke hap en het zachte van de kaas smelt samen met de honing in mijn mond, dan pas komt het echte kauwen aan de beurt. Het brood is stevig gemaakt van havermout met noten. Ik heb de noten zoveel mogelijk heel gelaten.

Doordat het een stevig brood is geworden, hoef je niet al te dikke plakken te snijden. Het is een kwestie van uitproberen en zoveel mogelijk variëren met de ingrediënten om het lekkerste persoonlijke brood te bakken. Ik heb het hele brood in plakken gesneden en in de vriezer bewaard.

Ingrediënten 1 heel brood:

 

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed de bakvorm met bakpapier. Meng het lijnzaad met het water. Klop in een grote kom de eieren luchtig. Meng alle ingrediënten en voeg het eimengsel toe. Rustig omscheppen en mengen. Giet het beslag in de cakevorm en bak het brood 50-60 minuten. Laat het brood afkoelen voordat je gaat snijden. Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Geschreven door: Gerda Uiterwaal