close
  • donderdag 2 december
Recepten

Gerda’sperge salade

Gerda’sperge salade

Wat eten we vandaag? Vandaag gaan we op de groene toer en eten we een populaire groente van het seizoen: de asperge. Het seizoen is net aangebroken, waardoor de schappen zijn gevuld met hele verse asperges. Heerlijk! Ik heb gekozen voor de groene versie, omdat die meer smaak heeft en je er minder werk van hebt. Je hoeft ze namelijk niet te schillen. Aangezien de groene asperge boven de grond groeit, bevat die meer vitaminen dat de witte. Ik heb een vlog gemaakt over het groene goud. Nieuwsgierig geworden? Blijf 50+ volgen!

Ingrediënten voor 4 personen:

Aan de slag:

Was de broccoli en snijd deze in hele kleine roosjes/stukjes met de hand of in de machine (blender) tot de grootte van rijstkorrels. Doe de quinoa samen met de broccolirijst in een grote pan. Giet er kokend water op (zie verpakking van de quinoa) en laat dan ongeveer 10 minuten garen (afgedekt). Snijd de bieslook, verse munt en noten fijn. Pers de citroen uit en meng dit sap met de honing en olijfolie voor de dressing. Ondertussen de asperges afspoelen en het harde onderkantje eraf snijden. Een beetje kokosvet in de pan doen en de asperges kort bakken of grillen.

Nadat de quinoa en broccolirijst gaar zijn, deze mengen met de munt, bieslook en cashewnoten. Als laatste de geitenkaas erover verdelen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=a04sEOsDWB0[/embedyt]

Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,

50+ kok Gerda Uiterwaal

Geschreven door: Gerda Uiterwaal