Het belang van een praktische inrichting

Wanneer je wat ouder wordt, is het logisch dat het ook lichamelijk allemaal een stukje minder gaat. Vooral in huis is het dan belangrijk dat je ervoor zorgt dat je voldoende ruimte hebt om over goed langs te kunnen. Met name wanneer je ook een rollator krijgt, is het niet praktisch dat je deze aan de andere kant van de kamer moet zetten, omdat er voor de rest geen plek is. Het is dus belangrijk, dat je direct vanaf je stoel bij de rollator kunt, zodat je jezelf op een veilige manier door het huis kunt verplaatsen. Om ervoor te zorgen dat dit geen probleem is, is het verstandig je huis op de juiste manier in te delen. Hoe je dit kunt doen en wat de belangen hiervan zijn, vertellen we je in dit artikel.

Zorg voor een ruime opzet.

Het is uiteraard niet erg dat jij je huis vol wilt hebben staan met meubels. Een prachtige vintage bureau waarop je allerlei spulletjes van vroeger hebt uitgestald is uiteraard geen enkel probleem en kan daarom ook gewoon blijven staan. Wel is het van belang, dat je ervoor zorgt dat er voldoende ruimte is om overal lang en omheen te kunnen. Vooral wanneer je ook met een rollator in huis loopt, is er niets zo vervelend als dat je ergens niet bij kunt. Het risico dat je dan even je rollator laat voor wat het is en het te voet zelf wilt proberen is dan natuurlijk ontzettend groot. Vooral wanneer er ook niemand in je buurt is om je te helpen.

Voorkom losse kabels op de vloer

Gelukkig zijn er tegenwoordig een stuk meer stopcontacten aanwezig in een huis, waardoor je je een stuk minder druk hoeft te maken over kabels die over de grond liggen. Toch kan het altijd voorkomen dat er een kabel van bijvoorbeeld een lamp ligt. Zorg ervoor dat je deze zo goed mogelijk opbergt. Uiteraard hoef je niet direct alles weg te werken achter de plinten of een paar kabelgootjes, maar buiten het looppad om is al een hele verbetering. Uiteraard kun je er ook gewoon voor zorgen dat je alle kabels netjes opbergt achter je kast. Zo kun je bijvoorbeeld de kabel van een lamp op je tweedehands dressoir prima verwerken achter de kast zelf. Uiteraard is het dan wel noodzakelijk dat er ook een stopcontact in de buurt zit.

Zorg voor voldoende licht

Helaas zal je merken, dat naarmate je ouder wordt, alles een stukje minder wordt. Zo dus ook het zicht. Ondanks het feit dat een beetje schemer altijd zorgt voor een stuk extra gezelligheid, is dat niet altijd verstandig om te doen. Zorg er daarom dus ook voor, dat er voldoende verlichting aanwezig is, zodat je alles goed kunt zien. Er is namelijk niet zo vervelend, dat wanneer je alles keurig netjes hebt opgeruimd, je uiteindelijk nog ergens over valt, omdat je het simpelweg niet goed kunt zien. Vaak is een goede lamp in de keuken en toilet al voldoende om te voorkomen dat je valt.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top