close
  • donderdag 2 december
Wonen

Het leggen van de beste vloer

Het leggen van de beste vloer

Heb je plannen voor het leggen van een gietvloer? Of ben je op zoek naar pvc vloeren? Of ben je benieuwd naar de gietvloer prijs? Gietvloeren komen in verschillende vormen en maten. Afhankelijk van je materiaalkeuze, het aantal vierkante meter dat je wilt gieten en afhankelijk van of je de vloer laat gieten of zelf wilt gieten, kunnen de kosten voor het leggen van een gietvloer verschillen. Het grote voordeel van gietvloeren is dat ze relatief duurzaam zijn. Gietvloeren gaan vaak langer mee dan bijvoorbeeld karpet of laminaat. Ook hebben gietvloeren een naadloze afwerking.

Dit is niet alleen mooi maar zorgt er ook voor dat er geen stof of viezigheid in de vloer kan komen. Het schoonmaken van een gietvloer is ook een makkelijker karwei dan het schoonmaken van bijvoorbeeld karpet of laminaat. Om deze reden is het verkiezen van een gietvloer boven andere soorten vloeren in sommige gevallen ook een goede overweging. Heb je te maken met veel stof in huis? Woon je bijvoorbeeld op het platteland of in de buurt van het strand? Dan kan het best zijn dat je dagelijks veel zand en stof binnen je huis krijgt. Het dagelijks moeten schoonmaken van de vloer kan in deze gevallen veel tijd kosten. Omdat een gietvloer niet over naden en kieren beschikt kun je deze relatief makkelijk schoonmaken.

Het leggen van een vloer van pvc

Ook pvc vloeren hebben hiernaast ook verschillende voordelen en verschillende nadelen. Het eerste voordeel van het leggen van een pvc vloer is dat deze ook lang meegaat. Zeker als je de pvc vloer vergelijkt met vloeren van bijvoorbeeld laminaat of vinyl, dan zul je zien dat dit type vloer lang meegaat. Dit komt omdat de pvc vloer sterk is. Dit zorgt er weer voor dat de vloer nauwelijks te maken krijgt met serieuze slijtage of schade bij normaal dagelijks gebruik.

Naast dat dit type vloer goed tegen slijtage kan, is het ook een vloer die relatief makkelijk te onderhouden is. Zolang je zorgt dat je genoeg stofzuigt en dweilt is dit geen vloer waar je veel problemen mee gaat krijgen.

De voordelen van pvc

Ook zijn pvc vloeren geluiddempend. Dit is een groot voordeel als je bijvoorbeeld buren hebt die goed kunnen horen wat je doet omdat de muren tussen jullie huizen niet veel geluid dempen. Ook is het ideaal op het moment dat je buren onder je hebt. Zij zullen je dankbaar zijn op het moment dat je kiest voor een geluiddempende vloer zoals de pvc vloer. Pvc laat hiernaast ook goed warmte door en is geschikt voor het leggen over vloerverwarming. water en warmte zullen de pvc vloer niet beschadigen en dit is natuurlijk erg prettig om te weten.

Mocht je ervoor kiezen om een vloer van pvc te leggen, weet dan ook dat je geen plakplinten nodig zult hebben. Omdat er geen platte plinten nodig zijn voor het leggen van deze vloer kun je jezelf veel werk besparen. Het laatste grote voordeel van het leggen van een pvc vloer is dat deze makkelijk te vervangen is. Mocht je wel te maken krijgen met beschadigingen, dan kun je gemakkelijk delen van de vloer vervangen.

De redactie van 50plus is niet betrokken bij of verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook