×
dinsdag 18 september

Hotspot van de week: Brasserie AnderS

10 maart 2018 12:00

Als kookliefhebber heb je wellicht thuis niet de perfecte ruimte om je kooktalent volledig tot zijn recht te laten komen. Je eigen keuken is immers geen restaurantkeuken. Zou je het niet eens een keer in zo’n professionele keuken willen proberen?

In watersportdorp Langweer staat een restaurant dat meer te bieden heeft dan alleen genieten van een lunch of diner. Je kunt er namelijk je eigen diner samenstellen en deze zelf koken. Met andere woorden; je krijgt toegang tot het heilige der heiligen, de restaurantkeuken.

Andere eisen

Dat is een plek die er heel anders uit ziet dan thuis. Behalve dat je er veelal meer ruimte tot je beschikking hebt, je kookt thuis voor misschien twee tot vier personen, maar in een restaurant soms wel voor wel driehonderd gasten, is de indeling ook heel anders en worden er andere eisen aan een keuken gesteld.

 • Keuken indeling
  Een restaurant keuken is ingedeeld In een koude en warme keuken, een aparte afwasruimte, en een magazijn om alle droogwaren en conserven op te slaan.
 • Muren
  Muren in een restaurant horen speciaal te betegeld zijn. De tegels horen bestand te zijn tegen vetten, zuren en water met een hoge pH-waarde. In de meeste gevallen worden tegels met cement aan de muur bevestigd, dit om het vuil tussen de tegels, tegen te gaan.
 • Vloeren
  De vloer van een restaurant keuken is ook net wat anders dan thuis. Er zitten namelijk best wat eisen aan. De vloer moet slipvast zijn, makkelijk te reinigen, bestendigd zijn tegen kokend vet, moet tegen vocht kunnen, en zo kan je nog wel even doorgaan. In een restaurantkeuken gelden veel regels als het gaat om hygiëne en ergonomie.
 • Plafond
  Het plafond in een restaurant is meestal glad, zodat het makkelijk schoon gehouden kan worden. Het plafond moet goed kunnen ventileren, zodat er geen schimmelontwikkeling ontstaat. En om ongedierte te voorkomen zitten er geen kieren tussen het plafond, de verlichting en afzuigkappen.
Lees ook  Zelfgemaakte saoto-soep

Kooklessen bij Brasserie AnderS

Als je nu denkt: in zo’n professionele omgeving zou ik wel eens een potje willen koken, dan ben je bij Brasserie AnderS in Langweer aan het juiste adres. Je krijgt kookinstructies, komt meer te weten over het vak van restaurantkok en je krijgt de mogelijkheid samen met anderen te koken. Tijdens de kooklessen van Brasserie AnderS krijg je heel veel informatie  die je erna gemakkelijk thuis kunt toepassen.

Aan het begin van een kookworkshop neem je een receptuur door die met jou is overlegd. Samen met professionals sta je stil bij speciale aandachtspunten bij de bereiding van gerechten. Je creëert een drie of viergangen menu of een speciaal thema gerecht.

Als culinaire hotspot van de week kun je bij Brasserie AnderS echt even anders terecht: lekker koken en lekker eten.

Reacties op artikel

Provincie Friesland

FIETS, WANDEL- EN VAARROUTES

Een fijne fiets of een paar passende wandelschoenen zijn voldoende om op pad te gaan. Goeie zin en een beetje zonnig weer doen dan nog een positieve duit in het zakje! Hoe dan ook: kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!

Ontdek de provincie