close
  • zondag 16 juni
Je bent hier: Start » Culinaire Hotspots » Restaurant Wannee

Restaurant Wannee

Cultuur, Natuur, Gezond, Kwaliteit en Waarde

Restaurant Wannee is vernoemd naar mejuffrouw Cornelia Johanna Wannée. Zij was lerares aan de Amsterdamse Huishoudschool aan het Vondelpark en gaf les in koken en voedingsleer. Wannee is gebasseerd op de filosofie van Dutch Cuisine.

Een impressie

De 5 principes die Dutch Cuisine als manifest gebruikt zijn ontwikkeld door SVH Meesterkok Albert Kooy;

1. Cultuur, in de Nieuwe Nederlandse Keuken laten we zien welke mooie ingrediënten en tradities we hebben.
2. Gezond, groenten bepalen onze gerechten, gezond voor de mens en de aarde.
3. Natuur, natuurlijke producten en ingrediënten zonder chemische additieven en dus ook vanzelf sprekend biologisch.
4. Kwaliteit, de beste kwaliteit met respect voor de producten en producenten.
5. Waarde, de aarde als rentmeester beheren en met de gedachte van “no waste”.

Met deze principes creëren wij maandelijks een menu waarbij de groente van de koude grond komen en dieren als garnituur dienen. Het resultaat voor jou? Een variërend menu met stuk voor stuk échte gerechten. Voor een snelle lunch of diner hebben we een kleine “à la carte” met een uitsmijter of salade.

Het “all day dining” concept betekent dat wij eigenlijk altijd open zijn, 7 dagen in de week vanaf het uitgebreide ontbijtbuffet tot en met het diner wat eindigt om 21.00 uur.

 

Restaurant Wannee

Restaurant Wannee

De menukaart

Onze Specialiteiten

Naast het genieten van onze Nederlandse keuken serveren wij in onze bar eersteklas cocktails en dranken met uiteraard Hollandse roots.