Houtbouw hiemstra uit Twijzel levert al een halve eeuw maatwerk in hout

Voor veel bewoners van Friesland is het voorjaar de tijd om te kijken of alles op en om het huis nog in goede ‘conditie’ is. Vooral houtwerk vraagt de nodige aandacht en onderhoud. Het kan ook zijn dat je extra ruimte nodig hebt aan of achter het huis. Dan is een houten bouwwerk een mooie en praktische oplossing om ruimte te creëren. En of het nu gaat om een garage, schuur, veranda of zomerwoning, bij Houtbouw Hiemstra uit Twijzel worden alle praktische bouwsystemen prefab op maat gemaakt en dat al vijftig jaar lang.

Heb je als particulier een idee om extra leefruimte te bouwen met hout, dan kunnen ze dankzij de jarenlange expertise en ervaring gecombineerd met vakmanschap elke klant op weg helpen naar een mooi bouwwerk. “Dat gebeurt al meer dan vijftig jaar op basis van prefab. En hoewel wij het geheel compleet kunnen neerzetten en inrichten zie je vaak dat klanten zelf de afwerking en inrichting ter hand nemen. Wij zetten dan het casco wind- en waterdicht op de plek die gewenst is. Ben je handig genoeg dan kun je door zelf de afwerking te doen natuurlijk de nodige kosten besparen. Al bestaat er natuurlijk ook altijd de mogelijkheid dat we de prefab elementen op de plaats van bestemming afleveren zodat men ‘de houten puzzel’ helemaal zelf in elkaar zet”, legt eigenaar Geert van der Velde uit.

Houten zomerwoning

Houten gebouwen worden echter niet alleen toegepast bij een eigen woonhuis. Zo is een houten zomerwoning of blokhut prima te bouwen als recreatiewoning. Daarbij geeft een houten zomerwoning met bijvoorbeeld een veranda een karaktervolle plek om je vakantie te vieren.

Op maat

Daar waar je bij de bekende bouwmarkten bent gebonden aan de zogeheten standaard maten, daar werken ze bij Houtbouw Hiemstra precies op maat zoals de klant dat heeft aangegeven. “Samen met de opdrachtgever bedenken we de meest optimale indeling van ramen en deuren, de helling en bedekking van het dak en de hoogtes en bekleding van de wanden. Zo kan er effectief op een perceel of in een bepaalde ruimte gebouwd worden. Dan heb je optimaal plezier van je berging, overkapping, schuur of garage”, aldus Geert van der Velde. Ook een zorgunit van hout is mogelijk voor op eigen perceel. “Maar hou er dan wel rekening mee dat je die niet zomaar kunt plaatsen, daarvoor heb je de nodige gemeentelijke vergunningen nodig”, waarschuwt de Friese houtbouwspecialist.

Materialen

Ben je bij Houtbouw Hiemstra, dan kun je daar verschillende voorbeelden van houten bouwwerken zien. Het is toch altijd fijn als klant te ervaren iets eruit ziet en met wat voor soorten hout er gebouwd kan worden. Veel gebruikte houtsoorten zijn grenen, siberisch lariks of douglas. “Al deze houtsoorten worden in eigen beheer in onze eigen fabriek door onze eigen vakmensen verwerkt tot het gewenste prefab houten gebouw.”

Duurzaamheid

Tot slot kan worden genoemd dat duurzaamheid bij Houtbouw Hiemstra hoog in het vaandel staat. Geert van der Velde: “Naast kwaliteit draait het binnen ons bedrijf ook om duurzaamheid. Daarbij gaan we uit van de meest duurzame oplossing en gebruiken materialen die lang meegaan en, het liefst, duurzaam zijn geproduceerd.”

Houtbouw Hiemstra Twijzel
Tsjerkebourren 32 – 9286 GB Twijzel
Tel. 0511-542900
www.houtbouwhiemstra.com

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top