close
  • donderdag 2 december
Wonen

Ikea gaat zen

Ikea gaat zen

Bij Ikea denk je eerder aan veel drukte, goedkope hotdogs, Zweedse balletjes en echtelijke ruzies bij het in elkaar zetten van een kast, dan aan rust en  spiritualiteit. Maar de Zweedse meubelgigant gaat ervoor: Ikea gaat zen. 

Bewust leven, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit krijgen steeds meer een plaats in onze maatschappij. Was je vroeger nog een geitenwollensokkentype als je aan yoga deed, vegetariër was en groene thee dronk, tegenwoordig kijkt niemand daar meer raar van op. Yogascholen en mindfulnesscursussen schieten als paddestoelen de grond uit en tijdschriften als Happinez en Flow worden steeds populairder. In het interieur zie je meer en meer natuurlijke materialen zoals hout, rotan, jute en kurk. Dus spelen diverse ‘gewone’ bedrijven daar op in en komen ook met producten die zen, natuurlijk of verantwoord zijn.

Limited Edition: HJÄRTELIG

Ook Ikea gaat zich richten op de veranderende maatschappij met de nieuwe limited edition collectie HJÄRTELIG die vanaf april dit jaar te koop is. Ontworpen om te voldoen aan het verlangen van de klant om in contact te zijn met de natuur en zichzelf.

“Het is belangrijk om een stap terug te doen uit het hectische moderne leven en op te laden en de focus te verleggen,” zegt een Ikea-woordvoerder in Metro.uk. “Veel mensen weten dat hun mentale en emotionele welbevinden erg belangrijk is en effect heeft op de gezondheid. In ons drukke, moderne leven voelen we ons vaak ver weg van de natuur en van onszelf. Deze nieuwe collectie nodigt uit om even op de pauzeknop te drukken, als is het maar voor even.” Wijze woorden. Maar waarschijnlijk levert het ook gewoon omzet op.

Om je chakras te openen

Yogamatten, planten, kussens, zachte stoffen, manden van zeegras, allemaal om een serene relaxplek in huis te creëren “waar je kunt relaxen, nadenken en weer helemaal kan opladen. De perfecte plek om je chakras te openen… of gewoon de pizzadoos”, aldus de tekst op de site van Ikea. Je kunt dus straks na een bezoek aan de Zweedse woonwinkel, waar je de kinderen met moeite uit de ballenbak hebt gekregen en met veel gezucht en gekreun de spullen in de auto hebt lopen sjorren, thuis heerlijk relaxen met je nieuwe zenspulletjes. Om vervolgens in totale rust en vol liefde samen die kast in elkaar te zetten.

Bron: Metro UK

Lees ook ‘De kunst van het vertragen’ en ‘Drie Schroefjes over’

 

 

Geschreven door: Redactie