close
  • vrijdag 18 januari
Nostalgie

Ken je Maggie MacNeal nog?

Ken je Maggie MacNeal nog?

Weet jij het nog?

Net als Waylon nam ze twee keer deel aan het Eurovisie Songfestival. Een van de laatste keren dat we haar op televisie hebben gezien was in 2011 toen het programma  Huizenjacht opnames bij haar thuis maakte onder de noemer: ’Op bezoek bij een bekende Nederlander’.

Een bekende Nederlander is ze nog altijd, maar minder leuk is het misschien dat je met de verkoop van je huis de aandacht moet trekken. Want we kennen Sjoukje ofwel Maggie MacNeal toch vooral van haar liedjes en als deel van het duo Mouth & MacNeal. 

Mouth & MacNeal

Sjoukje van ’t Spijker of wel Maggie MacNeal was in de jaren zeventig en tachtig hartstikke populair, maar ze zegde haar kantoorbaan pas op toen ‘How Do You do?’ Een hit werd. Ze zong het samen met de inmiddels overleden Willem Duyn. Vanaf dat moment was het duo Mouth & MacNeal een feit. 

Sjoukje ofwel Maggie, inmiddels 68 jaar, wordt in de zomer van 1971 samengebracht met Willem en in de jaren zeventig scoren ze een flinke schare hits tot in de Verenigde Staten aan toe. In 1974 doen ze mee aan het Eurovisie Songfestival met ‘Ik zie een ster’. Het duo wordt derde. 

Terug naar de kust

In 1976 duikt Sjoukje weer succesvol op met de single ‘Terug naar de kust’. Ze zong even daarvoor nog in een band, zong nummer voor films in, en vervolgens zoekt ze haar heil in het buitenland. Dat wordt niks. 

Dan volgt wederom een songfestival. In 1980 haalt ze met het nummer ‘Amsterdam’ de vijfde plaats. Omdat een zangcarrière daarna niet echt verder van de grond komt, verschijnt ze eind jaren tachtig en begin jaren negentig als presentatrice op televisie in shows als ‘Winnen of wegwezen’ en de ‘Karaoke Show’. 

Dutch Divas

Vanaf 2000 vormt ze samen met Marga Bult en Sandra Reemer de Dutch Divas. Ze zingen een aantal jaren in verschillende samenstellingen. Sandra Reemer verlaat het trio. Volgens de biografie van zangeres Sandra Reemer, vorig jaar overleden op 66-jarige leeftijd, was het haat, nijd en jaloezie tussen de dames. Sjoukje meent vooral leuke herinneringen aan die tijd te hebben. 

In 2008 gaat ze weer als Mouth & MacNeal de bühne op, dit keer met Arie Ribbens. Daarna wordt het stil rond haar.