Kun je je met 50+ nog laten verzekeren?

Het is altijd belangrijk om een verzekering te hebben waar je op kunt bouwen. Ook als je 50+ bent kan het prettig zijn om een verzekering hebben. Echter is het voor veel mensen boven de 50 niet helemaal duidelijk of je je nog kunt laten verzekeren. Het is wel prettig om te weten of dit mogelijk is of niet. Daarom gaan we in dit artikel kijken naar de mogelijkheden die je hebt als je je boven de 50 wilt laten verzekeren. Dit kan je een hele hoop aan zekerheid gaan geven. 

De zorgverzekering voor 50+

Op het moment dat je 50+ bent, verandert er niets aan je zorgverzekering. Dit komt omdat een zorgverzekering altijd voor iedereen verplicht is. Ook als je 50+ bent is dit het geval. Daarom kom je er niet onderuit om je zorgverzekering te houden. Gelukkig wordt de premie niet hoger van de zorgverzekering. Al moet je als je wat ouder bent wat meer zorg krijgen, blijft de verzekering dezelfde prijs. Dit is natuurlijk wel prettig om te weten. 

Een zorgverzekering van Alpina kun je naar je eigen inzicht aanvullen. Dit kan door middel van een aanvullende verzekering. Als je 50+ bent, kun je ook een extra aanvullende verzekering afsluiten. Deze zorgt ervoor dat je ook voor extra zorg die je misschien nodig hebt met 50+ verzekerd bent. Voor veel mensen is dit natuurlijk erg prettig om te weten. Hierdoor ben je altijd zeker van je zaak. 

Aangezien je als je 50+ bent ook meer zorg nodig hebt, is het wel belangrijk om in je hoofd te houden dat een aantal aanvullende verzekeringen handig kunnen zijn. Op lange termijn kun je hier namelijk veel geld mee besparen. Vooral als je constante zorg moet betalen, is het erg belangrijk om hier gebruik van te kunnen maken. Hierdoor weet je zeker dat je niet te maken krijgt met enorm hoge rekeningen die je zorgverzekering niet vergoeden. 

Andere verzekeringen

Ook bij andere verzekeringen maakt het vaak geen verschil om 50+ te zijn. Dit komt omdat je hierdoor dezelfde risico’s met je mee brengt dan wanneer je nog wat jonger bent. Dit is ook handig om rekening mee te gaan houden. Als je het over een verzekering zoals een autoverzekering hebt, heeft je leeftijd helemaal geen invloed. Dit komt omdat het vooral gaat om hoe goed je nog kunt rijden. Daarom wordt er eerder gekeken naar je schadevrije jaren. 

Verder is het voor een inboedelverzekering precies hetzelfde. Als je met 50+ nog een inboedelverzekering van geennee.nl af wilt sluiten, is dit ook geen probleem. Dit komt omdat de kans op een inbraak net zo groot is als bij iemand die jonger is. Daarom kijkt de verzekering hier niet zo snel naar. Daarom hoeft het ook helemaal geen probleem te zijn als je 50+ bent. Dit kan je soms zelfs helpen. Dit komt omdat je hierdoor meer ervaring hebt in verschillende situaties. Voor veel mensen kan dit erg prettig zijn om te weten. 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top