Gerda’s delicious dadeltaart

Soms kun je bijzonder genieten van een stukje taart. Ik ben niet zo’n zoetekauw, maar wanneer dadeltaart wordt genoemd dan ben ik er als de kippen bij. De ervaring leert dat deze lekkernij in no-time verorberd is. Je zou kunnen stellen dat de dadeltaart mijn guilty pleasure is. Heerlijk genieten van de zoete smaak bij een kop koffie of thee. Soms kun je je zo lekker neervlijen op de bank met een goed boek of je favoriete tijdschrift. Een zachte deken erbij en een verse kop thee. Op het schoteltje ernaast tref je in mijn geval dan één (of toch meerdere) stukjes dadeltaart aan. Dat is echt een genietmoment. Ook als toetje met bijvoorbeeld een bolletje ijs is dit gerecht een succesnummer, je maakt er geheid vrienden mee.

Nog een tip voor wat betreft de suikers. Gebruik het liefst geen geraffineerde (witte) suiker, want dat is een energieslurper in plaats van energieleverancier. Mijn voorkeur gaat uit naar kokosbloesemsuiker.
Mochten je smaakpapillen teveel worden geprikkeld door dadels dan kun je gedroogde vijgen nemen. Ook kun je naar hartenlust variëren zoals deels dadels en deels rozijnen met gojibessen etc.

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top