Langer thuis blijven wonen? Wellicht is een traplift een goed idee

We willen allemaal natuurlijk zo lang mogelijk in ons eigen huis blijven wonen, ook als we ouder worden. Een huis met meerdere verdiepingen kan het dan wel een stuk lastiger maken. Gelukkig zijn er oplossingen om mensen met mobiliteitsproblemen te helpen, zodat ze toch gebruik kunnen blijven maken van hun gehele woning. De aanschaf van een traplift heeft een flink kostenplaatje dus het is een goed idee om er goed over na te denken, voordat je een beslissing neemt. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden in dit artikel. 

Met wat hulp toch langer thuis blijven wonen

Als je met wat hulp toch langer thuis kunt blijven wonen, in je vertrouwde omgeving, dan heeft dit voor de gemiddelde mens toch de absolute voorkeur. Als je ‘slechter ter been’ bent, maar nog wel uit de voeten kunt, dan is een traplift wellicht een goed idee. Op deze manier kun je gewoon nog boven komen, bijvoorbeeld om te slapen. Wil je eerst eens kijken of het iets voor je is dan kun je ervoor kiezen om een traplift te huren. Kun je eigenlijk niet (meer) zonder dan is de optie er ook om er eentje te kopen. Zoek eens op prijs traplift, om erachter te komen wat de gemiddelde kosten zijn voor het huren óf kopen van een exemplaar.

Traplift huren

Een traplift huren doe je pas nadat je goed bent geïnformeerd. Er komt een adviseur langs bij jou thuis om je wensen te bespreken en om alles op te meten. Hierna ontvang je een vrijblijvende offerte op maat. Indien je akkoord bent met de offerte wordt het proces van het op maat maken van de traplift gestart.

Indien je kiest voor een betrouwbare partij als 123Trapliften dan krijg je een geheel goedgekeurde tweedehands traplift (denk aan de elektra e.d.), welke indien nodig ook opnieuw is bekleedt. Een kortdurend huurcontract is maandelijks opzegbaar en men komt niet alleen de traplift bij aanvang installeren, maar ook weer verwijderen als deze niet meer nodig is. Ook het onderhoud wordt door hun gedaan en eventuele technische mankementen worden snel opgelost.

Traplift kopen

Wil je een traplift kopen, dan ontvang je ook een offerte op maat. Deze wordt, net zoals bij het huren van een traplift, gemaakt door de adviseur die bij je thuis langskomt. Ook het bespreken van jouw wensen en het opmeten van de trap hoort hier uiteraard bij. Na akkoord op de offerte zal alles in gang worden gezet en wordt de traplift zo gauw deze af is bij jou in huis geplaatst. Uiteraard wordt alle techniek goed bekeken zodat je een veilige traplift krijgt.

Soms zijn er vergoedingsmogelijkheden vanuit de gemeente voor het kopen van een traplift. De wet WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) is er om mensen zolang mogelijk (veilig) thuis te laten wonen. Informeer dus zeker bij jouw gemeente naar een traplift WMO, als je denkt dat je hier recht op hebt.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top