Lezing Friese paleontoloog Anne Schulp in Natuurmuseum Fryslân

De GEA Kring Friesland organiseert regelmatig een lezing in het Natuurmuseum Fryslân. Ze vinden plaats op de woensdagavond. In de lezing van 16 november vertelt de Friese paleontoloog Anne Schulp over onderzoek naar de T. rex.

Iedereen kent de beroemde en beruchte dino Tyrannosaurus rex. Meer dan 66 miljoen jaar geleden maakte deze 12 meter lange vleeseter het westen van Noord-Amerika onveilig. Een van de meest complete T. rex skeletten werd tien jaar geleden opgegraven door een team van Naturalis uit Leiden; het skelet vormt daar nu het hoogtepunt van de nieuwe dinosauruszaal.

Maar wat weten we over het leven van zo’n uitgestorven dinosaurus? Wat kunnen de fossielen ons vertellen? Wat weten we over het dieet, de verwondingen, de snelheid, de schubben en het gezichtsvermogen, de kleur, de reukzin en de veren van T. rex? De dinosauruspaleontologie is anno 2022 lang niet meer alleen een zaak van botten opgraven en skeletten in elkaar zetten. Nieuwe, geavanceerde onderzoekstechnieken bieden in het lab een dieper kijkje in de biologie van uitgestorven dieren – de T. rex niet uitgezonderd.

Abonnementhouders van het Natuurmuseum en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd de lezing bij te wonen en hebben gratis toegang. Wel wordt er een bijdrage voor koffie en thee gevraagd. Inloop is vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top