×
dinsdag 21 augustus

Los Lobos, de Beachboys: kom maar op met die zomerhits!

8 juni 2018 16:30

Laten we het even luchtig houden met deze warme dagen die spectaculair de zomer aankondigen. Muziek dus. Zomerhits van toen. Welke zijn dat?

Chorando se foi quem um dia só me fez chorar

Chorando se foi quem um dia só me fez chorar

Chorando estará, ao lembrar de um amor

Que um dia não soube cuidar

Chorando estará, ao lembrar de um amor

Que um dia não soube cuidar

Als je het leest, lijkt het ingewikkelde tekst, maar als je het hoort: De Lambada natuurlijk (Kaoma)!  Dit wijsje ligt bij velen nog behoorlijk vers in het geheugen. Maar ook de Ketchup song, in een taal die niemand spreekt, maar iedereen meezingt. Het zijn zomerhits die altijd lijken te blijven. 

We kunnen de Beachboys hier met gemak aan toevoegen

Bryan Adams met de Summer of ’69 is van verder terug en we kunnen natuurlijk de Beachboys hier met gemak aan toevoegen. Maar wat dacht je van Guantanamera (Wyclef Jean) of La Bamba  van Los Lobos? En verder klinkt alles met ‘samba’, ‘beach’ of ‘caribbean’ lekker ’s zomers. 

Noem jouw favoriete zomerhit

Wat is jouw favoriete zomerhit? Zoals je van ons gewend bent, maken we naar aanleiding van alle genoemde hits weer een heerlijke playlist. Speciaal voor 50plus-lezers. 

Reacties op artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Provincie Friesland

FIETS, WANDEL- EN VAARROUTES

Een fijne fiets of een paar passende wandelschoenen zijn voldoende om op pad te gaan. Goeie zin en een beetje zonnig weer doen dan nog een positieve duit in het zakje! Hoe dan ook: kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!

Ontdek de provincie