close
  • dinsdag 15 juni
Reizen

Marijke’s blog – ‘Doe iets, doe het nu!’

Marijke’s blog – ‘Doe iets, doe het nu!’

Marijke Steenbergen heeft op 52-jarige leeftijd het roer omgegooid. Toen haar beide zoons het huis uit gingen zette ze haar 25 jaar lange carrière als onderwijskundige ‘on hold’ en is ze een opleiding (camera)journalistiek gaan volgen die ze onlangs heeft afgerond.

Wat Marijke nu doet? Ze blogt, vlogt en filmt naar hartenlust en daar geniet ze enorm van. De blogs en filmpjes maakt ze vooral op reis. Binnenkort vertrekt ze naar Peru, in opdracht van een reisbureau van twee Peruaanse zussen. Voor hen maakt ze filmpjes voor de website en social media. De komende weken blogt Marijke over haar persoonlijke ervaringen in Peru. Hoe het zover gekomen is, lees je vandaag in haar eerste blog.

‘Doe iets, doe het nu!’

“Follow your Dreams.” Op Facebook, LinkedIn, in Ted talks. Jarenlang werd ik geconfronteerd met de schijnbaar positieve boodschap mijn dromen waar te maken. Hoe groter de droom, hoe beter. Maar de realiteit was dat ik schipperde tussen mijn werk als onderwijskundige, kinders, opdrachtgevers, voetbalveld en zwembad. Dat vond ik niet erg, maar toen mijn jongste zoon aankondigde te gaan studeren in Nijmegen, dacht ik “Yes, en nu is het mijn tijd!”. Ik wist alleen niet zo goed wat ik zou gaan doen in ‘mijn tijd’.

In die tijd reed ik regelmatig langs de ‘metaalkathedraal’; een werkplaats voor kunstenaars in Utrecht. ‘Doe iets. Doe het nu’ staat er op het gebouw. De grote letters op het gebouw verlosten me van het verlammende ‘follow your dream‘ gevoel. ‘Doe iets, doe het nu’ was voor mij veel concreter. En zo ging ik iets doen wat ik gewoon leuk vond. Ik volgde de opleiding Journalistiek voor Professionals aan de Hogeschool Utrecht. Opgelucht deed ik wat ik nooit eerder deed en genoot er van, met volle teugen. Aan het eind van de opleiding moest ik stage lopen en als je dat dan doet moet je het goed doen, vond ik. Waar ik heen ging?  Ecuador! Als 52-jarige ‘stagiaire’ mocht ik tours en bestemmingen in beeld brengen voor de website van een reisbureau. Daar ging ik als ‘ervaren’ beginneling! Op naar avontuur. Doodeng!

En nu? Ik ben inmiddels een jaar verder. Ik blog, vlog en film naar hartenlust. Heerlijk! Vrijheid! En avontuur! In oktober ga ik weer op reis. Ik ga zes weken naar Peru, om filmpjes te maken voor een (ander) reisbureau van twee Peruaanse zussen. Machu Picchu, zandduinen, rainbow mountains, ik kan niet wachten.

Van start in Lima

Mijn reis begint in Lima, de hoofdstad van Peru waar ik rustig kan starten. Daarna begin ik echt, zie hieronder de route van de eerste twee reisweken.

Als ik het eerste deel van de reis heb afgelegd, blijf ik negen dagen in Cuzco en heb ik hopelijk de tijd om alle beelden te verwerken tot mooie filmpjes. Het tweede deel van de reis start in Trujillo. Van daaruit ga ik het noorden van Peru verkennen (zie kaartje), dat wat minder toeristisch is.

Vakantie of werk?

Vakantie is voor mij een cocktail op een rustig strandje. Of een wandeling op een Alpenwei en lekker thuiskomen in je hotelletje waar de maaltijd voor je klaar staat. Onbezorgd, relaxed en samen met familie of vrienden. In Peru ben ik niet op vakantie. Geen familie of vrienden die mee gaan. Doel is, waar ik ook ben, de juiste filmpjes en foto’s te maken. Ik ga nergens heen zonder mijn camera, telefoon, microfoon, statief, drone en DJI Osmo. En mijn laptop gaat mee zodat ik tijdens de trip al kan editen. Ik noem het mijn uit de hand gelopen hobbyreis.

Ik heb er zin in! De komende weken ga ik veel zien, filmen en schrijven. En ik hoop je daarmee inspireren. Om te reizen, te ontdekken of iets nieuws te ondernemen. Doe iets, doe het vooral nu!

Wil je meer blogs lezen? Kijk dan ook eens op www.mareistverder.com of op mijn YouTube kanaal.

 

 

Geschreven door: Redactie