Onderneem een campervakantie op een ander continent

Met de steeds weer wisselende maatregelen van deze tijd voelen veel mensen zich beperkt in hun bewegingsvrijheid. Camperbezitters hebben gelukkig wel de mogelijkheid om er regelmatig op uit te gaan zonder beperkende maatregelen. Voor wie zijn of haar camper beschut naast het huis heeft staan kan het geplande of spontane uitje elk ogenblik beginnen. In deze winterse periode is het ook een geschikt moment om naar de vakantieplanning van het komend seizoen te gaan kijken.

Voor veel bezitters van een camper zit het vakantieseizoen er al weer lang en breed op. Sommigen hebben er nog een mooie herfstvakantie aan vastgeknoopt. Daarom is de camper ook zo ideaal. Je hoeft niet te boeken en kunt spontaan de mooiste plekken bezoeken. De dichtheid van het aantal camperplaatsen in Nederland en de rest van Europa is inmiddels zo groot dat er altijd wel een mooie locatie te vinden is waar je een tijdje ontspannen kunt verblijven.

Vakantieklaar

De najaarsmaanden zijn de ideale tijd om je camper weer vakantieklaar te maken voor het volgende seizoen. De reguliere onderhoudsbeurt of APK kun je nu het beste regelen want in het voorjaar neemt de drukte bij de garages weer toe als de eerste camperaars weer op vakantie gaan.

Route 66

Heb je een camper, dan heb je er misschien wel eens over nagedacht om een campervakantie op een ander continent te houden. Je eigen camper meenemen is bijna onmogelijk en bovendien een peperdure onderneming. Toch zijn er tal van mogelijkheden die zo’n avontuurlijke vakantie mogelijk maken. Veel Nederlanders hebben nog verre familie in Canada of de Verenigde Staten wonen. Ben je liefhebber van een campervakantie dan is Noord Amerika het continent bij uitstek om doorheen te reizen. Op Route 66 beleef je Amerika in al z’n facetten. Magisch vergezichten, adembenemende natuur en steden met ieder een eigen verhaal. Het is mooi dat je in een camper onbezorgd je eigen tempo kunt aanhouden en niet afhankelijk bent van motels langs de kant van de weg. Je moet dan maar afwachten hoe het met de hygiëne gesteld is en ‘s ochtends ineens last van bedwants beet hebt. In een betrouwbaar gehuurde camper heb je wat dat betreft alles onder controle. Je kunt ook gewoon je eigen potje koken en in de supermarkten onderweg je boodschappen doen. Heb je familie aan de route wonen dan heb je meteen een reisdoel. Wat is er mooier dan de  familiebanden van weleer weer aan te halen.

Avontuur

Kies je voor het komend vakantieseizoen niet voor de camper maar voor het avontuur dan moeten de zeven wereldwonderen beslist op je bucketlist staan. Heb je de passie voor cultuur, culinaire ontdekkingen of historische plekken dan is een bezoek aan één van de 7 wereldwonderen een unieke mogelijkheid om je droomreis werkelijkheid te laten worden. Wereldwonderen zijn niet alleen unieke landmarks maar zijn ook unieke natuurverschijnselen die je in Nederland nooit zult tegenkomen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top