Verkoop vuurwerk verboden op zondag

Op 31 december wordt er geen vuurwerk verkocht

Het hoort gewoon bij die dag. Bij die laatste dag van het jaar: vuurwerk kopen. In menig gezin is dat het gezellige moment dat je met elkaar dat mooie pakketje siervuurwerk aanschaft, die doos met keiharde knallers of die zakjes met sterretjes voor de kleinkinderen. Dit jaar gaat dat echter niet gebeuren. Niet omdat het niet mag, maar omdat het gewoon niet kan. De laatste dag van het jaar is namelijk een zondag en dan mag geen enkele winkelier vuurwerk verkopen.

De Vuurwerkwet zegt dat winkeliers alleen hun waar mogen verkopen op de laatste drie dagen van het jaar. Is één van die dagen een zondag, dan hebben ze pech, want dan mogen ze niet open. Wie dus denkt: ik koop mijn vuurwerk op 31 december want dat doe ik altijd zo, komt dit jaar bedrogen uit en vooral… heeft geen pijl om af te steken.

Het is inmiddels gewoon dat veel winkels op zondag open zijn en dat maakt dat veel mensen tot die dag zullen wachten met de aanschaf. Een groot aantal winkels zal dan inderdaad de winkel open hebben op 31 december, maar vuurwerk verkopen mag niet.

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top