Op deze manier hou je de premie van je autoverzekering zo laag mogelijk

Als je in Nederland een auto bezit dan ben je verplicht om het te verzekeren met minimaal een WA dekking. De premie je betaalt voor zo’n autoverzekering stijgt normaliter naar verloop van tijd. Hierdoor worden je maandelijkse kosten dus alsmaar hoger, terwijl dit helemaal niet hoeft. Er zijn namelijk meerdere methoden en tips die je kunt gebruiken om de premie van je autoverzekering te verlagen. 

Dekking

Je kunt onder meer op de dekking van de auto besparen. Dit komt doordat een de uitgebreidheid van een autoverzekering een effect zal hebben op de kosten. Hoe uitgebreider de dekking, hoe duurder de verzekering is. Zoals eerder al genoemd werd moet een auto minimaal WA verzekerd zijn. Hierbij staat WA voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met deze dekking zal de schade die je auto aan anderen en hun bezittingen toebrengt dekken. Als je een oude auto hebt die 10 jaar of ouder is dan kun je het beste hiervoor kiezen. Bij een auto die nog niet eens 6 jaar oud is het beter om een allrisk verzekering te nemen. Is je auto tussen de 6 en 10 jaar oud? Neem dan een beperkt casco dekking. 

Eigen risico

Een andere manier waarmee je ervoor zorgt dat je minder premie hoeft te betalen is het verhogen van het eigen risico. Dit zal dus lagere maandelijkse kosten opleveren voor je, maar het heeft ook een groot nadeel. Als je namelijk schade krijgt of toebrengt dan zul je een groter bedrag zelf moeten betalen, want dit is natuurlijk het eigen risico. Als je hier niet altijd het geld voor hebt dan is het beter om het eigen risico niet te verhogen.

Vergelijken

Autoverzekering goedkoopste van Nederland, die wil je hebben. Je wil het liefst dat je een verzekering vindt die goedkoper is dan je huidige verzekering. Dit is natuurlijk niet altijd het geval. Het kan namelijk ook zo zijn dat de verzekering van je auto die je nu hebt goedkoper is dan alle andere opties. Toch is dit niet waarschijnlijk en zijn er voordeligere opties beschikbaar. 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top