close
  • zaterdag 18 september
Algemeen

Op naar de Veluwe om dit weekend gratis een bosje heide te knippen

Op naar de Veluwe om dit weekend gratis een bosje heide te knippen

De heidevelden op de Nationaal Park De Hoge Veluwe staan in volle bloei. Een prachtig gezicht. Dit weekend kun je gratis een bosje heide mee naar huis nemen als je De Veluwe bezoekt. Wel even zelf een snoeischaar meenemen.

Om de groei en bloei van de heide in het park te beheersen wordt er gekozen voor begrazing, afbranden en maaien. Voordat er in het najaar wordt gemaaid, bestaat de mogelijkheid om een bosje bloeiende heide te knippen en mee naar huis te nemen. Er is een terrein van één hectare heide voor beschikbaar gesteld.

Wie zaterdag 21 of zondag 22 de Veluwe bezoekt kan met een eigen snoeischaar een bosje bloeiende heide afknippen en meenemen. Daarmee heb je niet alleen iets moois te pakken, maar je krijgt ook informatie over het beheer van de heide en de zeldzame flora en fauna. Er staan op locatie natuurgidsen paraat die er alles over willen vertellen. Tevens is er een imker aanwezig en zal er een demonstratie worden gegeven over het heidebeheer rond 1900.

Er kan tussen 10 en 17 uur geknipt worden. Haal vooraf bij het Museonder een bon en begeef je naar de aangewezen locatie. Deze ligt zo’n anderhalve kilometer van de weg en is wandelend te bereiken. Je kunt er ook naartoe fietsen. Het heideveld ligt op 3,5 kilometer van het centrum van het park.

 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook