Op naar de Veluwe om dit weekend gratis een bosje heide te knippen

De heidevelden op de Nationaal Park De Hoge Veluwe staan in volle bloei. Een prachtig gezicht. Dit weekend kun je gratis een bosje heide mee naar huis nemen als je De Veluwe bezoekt. Wel even zelf een snoeischaar meenemen.

Om de groei en bloei van de heide in het park te beheersen wordt er gekozen voor begrazing, afbranden en maaien. Voordat er in het najaar wordt gemaaid, bestaat de mogelijkheid om een bosje bloeiende heide te knippen en mee naar huis te nemen. Er is een terrein van één hectare heide voor beschikbaar gesteld.

Wie zaterdag 21 of zondag 22 de Veluwe bezoekt kan met een eigen snoeischaar een bosje bloeiende heide afknippen en meenemen. Daarmee heb je niet alleen iets moois te pakken, maar je krijgt ook informatie over het beheer van de heide en de zeldzame flora en fauna. Er staan op locatie natuurgidsen paraat die er alles over willen vertellen. Tevens is er een imker aanwezig en zal er een demonstratie worden gegeven over het heidebeheer rond 1900.

Er kan tussen 10 en 17 uur geknipt worden. Haal vooraf bij het Museonder een bon en begeef je naar de aangewezen locatie. Deze ligt zo’n anderhalve kilometer van de weg en is wandelend te bereiken. Je kunt er ook naartoe fietsen. Het heideveld ligt op 3,5 kilometer van het centrum van het park.

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top