close
  • donderdag 20 februari
Zorg en Zekerheid

Supermodel Lauren Hutton stopt niet op haar 75ste

Supermodel Lauren Hutton stopt niet op haar 75ste
Modellen van een jaar of zestien, niemand kijkt er van op. Wel van oudere modellen, die de catwalk betreden en onverbloemd laten zien wie ze zijn. Dat is nog altijd nieuws. Dus ook als supermodel Lauren Hutton terugkeert als model. Ze is inmiddels 75 jaar. 
Ze reist liever met een rugzak de wereld rond dan dat ze zich in een spa laat oppoetsen, schrijft het magazine Nouveau als het over model Laura Hutton gaat. Waarmee wordt aangegeven dat deze dame nog altijd het leven niet moe is en er volop voor gaat. 75 is ze en nu betreedt ze wederom met alle egards de catwalk. 

Hutton bracht in de jaren zeventig al een verandering teweeg

Jammer dat foto’s van een rondreizende Hutton met een Kipling rugzak, ontbreken. Dus we moeten het maar geloven dat de Amerikaanse Hutton, model en actrice, werkelijk zo’n vrijgevochten geest is. En dat ze de wereld rondreist, geloven we meteen. Vooralsnog lijkt ze een vooruitstrevend type. Dat was ze in de jaren zeventig al toen ze een verandering teweegbracht in de modellenindustrie. 
Werd ze vooralsnog afgewezen door modellenbureaus vanwege een spleetje tussen haar voortanden, dat veranderde al snel toen bleek dat dat eigenlijk haar handelsmerk werd. Ze sleepte in 1973 een enorm contract binnen bij Revlon Cosmetics.
Daarmee was ze een van de eerste modellen die zoiets voor elkaar kreeg. Driehonderd euro per dag was de ‘normale’ verdienste, maar Hutton nam daar geen genoegen mee. Ze vond het 25.000 dollar per dag waard. En dat kreeg ze. 
Logisch dat daarmee de modellenwereld sidderde en er ineens heel andere bedragen in om gingen. Maar Hutton ging door en stond model voor grote merken als Chanel en Calvin Klein. Was vele malen covermodel voor modemagazines en ging ook acteren. Ze speelde een hoofdrol in onder meer de film American Gigolo (1980). 

Haar foto’s zouden niet worden geretoucheerd

Nu zou je denken, en dat gebeurt ook vaak, dat ze na haar dertigste iets anders is gaan doen. Dat ze vanaf die leeftijd model af zou zijn. Niets is minder waar. Ze keerde op haar 47ste terug bij Revlon. En weer stelde ze haar eisen. Onder andere dat haar foto’s niet zouden worden geretoucheerd. Geen rimpels wegpoetsen, niks glad strijken. 
Ze bleef modellenwerk doen, ondanks een motorongeluk en revalidatie. Ze keerde terug en poseerde op haar 61ste naakt in Big Magazine (2005). Ze werd het gezicht van het merk The Row en in 2017 deed ze een campagne voor Calvin Klein ondergoed. Ze is dan 73 jaar. In datzelfde jaar siert ze de cover van de Italiaanse Voque. Het oudste covermodel ooit. 

Laura Hutton stoomt gewoon door

Dit jaar liep ze een show voor Valentino en is ze de nieuwe Global Ambassador van StriVectin, een middel tegen rimpels en striae. Laura Hutton lijkt zich niets aan te trekken van haar leeftijd als het gaat om modellenwerk. Ze stoomt gewoon door. 
Of ze nog met die Kipling de wereld rond gaat? Vast wel. Mensen als Hutton trekken zich niets aan van leeftijd, niet als het om werk gaat, niet als het om reizen gaat. Ze doet waar ze van houdt en laat zien wie ze is. Hutton: …”I want the (woman) not to be ashamed of who they are when they’re in bed. Society has told us to be ashamed… the really important (thing) is that women understand not to listen to a 2000-year-old patriarchal society.
Geschreven door: Redactie