close
  • woensdag 27 mei
Reizen

Tachtigjarigen maken de reis van hun leven

Tachtigjarigen maken de reis van hun leven

Voor het derde seizoen op rij reist Dennis van der Geest met acht hoogbejaarden de wereld over. De vier mannen en vier vrouwen in De wereld rond met tachtigjarigen staan nog volop in het leven! Ze hebben allemaal hun eigen droom: een droom die alleen in het buitenland in vervulling kan gaan.

De ouderen bezoeken acht verschillende landen, van Spanje tot Vietnam en van Canada tot Suriname. Tijdens deze onvergetelijke reis komen hun dromen uit en sluiten ze nieuwe vriendschappen. Ze ontdekken vol verwondering andere mensen en andere culturen en hebben ontroerende en grappige struggles bij het ontdekken van de wereld. Want: hoe check je digitaal in op een luchthaven? De 82-jarige Ted – gamer in hart en nieren – weet vast wel hoe zo’n computerding werkt. Zodra het gelukt is, kan de reis beginnen.

First stop: het Spaanse Sevilla, waar Jan (84) voor het eerst in zijn leven oog in oog staat met een heuse palmboom, het kan nauwelijks exotischer! De groep is hier echter voor de ultieme droom van de ras-Amsterdamse Maria, die dol is op dansen. De 83-jarige heeft haar roeping gemist omdat ze naar de huishoudschool moest. In Sevilla komt haar langgekoesterde droom uit: in de spotlights staan terwijl ze de sterren van de hemel danst. De ouderen maken niet alleen van alles mee, ook hun prachtige, soms zeer ontroerende levensverhalen komen aan bod.

De wereld rond met tachtigjarigen is vanaf woensdag 4 september elke week om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Bron en foto (C): Talpa TV 

 

Geschreven door: Redactie