close
  • donderdag 6 augustus
Culinair

VEG: van Jamie Oliver tot McDonalds

VEG: van Jamie Oliver tot McDonalds

Kookboeken gaan over VEG, op social media is het culinaire hoogstandje veg en nu is zelfs McDonald’s overstag. Niet gewoon gezond eten is de trend, VEG is het wat de klok slaat. 

Jamie Oliver lanceerde nog niet zo lang geleden zijn boek VEG, vol vegetarische recepten. Hij scoort er hoge ogen mee. Kortgezegd gaat het boek over gezonder eten en minder vlees eten betekent ook dat dat beter is voor het milieu. Zo klaar als een klontje. Dus moeten we meer groenten eten. We gaan voor plantaardig, daar komt het op neer.

Volgens de site Culy is het opvallend dat Jamie zijn nieuwe boek géén vegetarisch boek noemt: het is een boek over groenten. Niet alleen voor vegetariërs of vegans, maar voor iedereen. Jamie: “Vegetarisch is naar mijn mening niet een clubje waar je wel of niet bij hoort, het gaat om de vraag: is het goed eten of is het géén goed eten?”

Producten van McDonald’s zouden dan ook tot ‘goed eten’ behoren, nu de keten ook veg-voeding aanbiedt. Je kunt er naast de McChicken en Chicken McNuggets ook terecht voor veggie-nuggets. Er komt geen kip aan te pas. De snacks zijn gemaakt van zuivel, zeewier en plantaardige vezels. Gewoon te krijgen in een Happy Meal. Of als portie van zes, negen of twintig stuks.

‘Iedereen’ aan de veggie-nuggets

Iedereen? In ieder geval wel heel veel influencers, want de jonge generatie die gezonder wil eten en minder vlees wenst moet natuurlijk wel de hamburgerketen blijven bezoeken. Dus zet McDonald’s influencers in die deze snack mogen proeven. Instagram staat er vol mee.

“Jullie dachten zeker dat ik gister ineens vlees aan het eten was? Nope! Dat waren de nieuwe Veggie Nuggets van Mcdonalds,” schrijft You Tuber Kristina K. onder een foto waarop ze een bite neemt van een nugget recht voor een pak frites op haar Instagram post. Dat is weer eens wat anders dan een filmpje over ‘Haal het maximale uit jouw wimpers’ of ‘Waarom ik YouTube stom vind’.

Nooshin heeft ruim 890.000 volgers

Ook Anna Nooshin lijkt ze lekker te vinden. De in Iran geboren influencer, met inmiddels twee boeken op haar naam, en die vooral over mode blogt gaat nu ook voor food fashion. En ja, als influencers als Nooshin de veggie nuggets verorberen, dan volgen er vast heel wat meer jonge mensen.

Spontaan ziet het er niet uit. Op de foto van influenceer Nooshin en YouTuber Jessie Vuijk is duidelijk zichtbaar dat het om een heuse fotoshoot gaat. Dozen vol nuggets voor hun neus en een opgezette witte wand achter hen waarop ze goed uitkomen in hun zwarte outfits. McDonalds doet er in ieder geval goede zaken mee. Nooshin heeft ruim 890.000 volgers, alleen al op haar Instagram.

Je moet er snel bij zijn

McDonald’s pakt nog verder uit door ook de vegetarische Falafel salade aan te bieden en een Veggie Homestyle Mexican Salsa. De veggie nuggets zijn slechts verkrijgbaar tot en met 4 november. Waarom dat nou is?

Geschreven door: Redactie