Verhuisbedrijven, waar zitten de prijsverschillen?

Er zijn ongelooflijk veel verhuisbedrijven in Nederland, en al deze verhuisbedrijven hanteren verschillende prijzen. Het is soms lastig om te zien wat deze prijsverschillen veroorzaakt. In dit artikel kijken we naar welke factoren de prijs van jouw verhuizing kunnen beïnvloeden, zodat jij goed voorbereid bent als je offertes van verhuizers gaat vergelijken!

Erkende Verhuizers

Erkende Verhuizers is een brancheorganisatie waar verhuizers in Nederland zich bij kunnen aansluiten. Een soort keurmerk voor verhuizers. Verhuizers die bij deze groep zijn aangesloten moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen en zijn daarom vaak wat duurder. Het betekent echter niet dat deze verhuisbedrijven beter zijn dan verhuizers zonder dit keurmerk, maar je weet in ieder geval zeker dat deze verhuisbedrijven goede service zullen leveren. Bij Erkende Verhuizers zorgen bepaalde voorwaarden ervoor, deels opgesteld door de consumentenbond, dat jij klantenrecht hebt op het gebied van verzekeringen en garantie. Bij verhuizers zonder het keurmerk, moet je dus goed kijken naar hun algemene voorwaarden. 

De Randstad

Er zijn flinke prijsverschillen tussen verhuisbedrijven in de Randstad en verhuisbedrijven buiten de Randstad. Dit komt omdat er minder verhuisbedrijven actief zijn buiten de Randstad en er daardoor veel meer concurrentie is binnen de Randstad. Echter kan het ook zijn dat verhuizingen buiten de Randstad door de afstand weer duurder zijn.

Aantal verhuizers en verhuiswagens

Elk verhuisbedrijf rekent andere prijzen voor hun wagens en arbeidskrachten. Hier kunnen flinke prijsverschillen ontstaan en daarom is het belangrijk dat jij verscheidene verhuisbedrijven met elkaar vergelijkt. Maar schrijf duurdere verhuiswagens niet gelijk af. Je moet namelijk kijken of de voorrijkosten en kilometervergoeding hierbij inbegrepen zijn of niet. Als dit wel het geval is, kan het zo maar zijn dat de eerder gedachte duurdere verhuiswagen toch voordeliger is. Kijk ook goed naar hoeveel verhuizers je nodig hebt voor je verhuizing en of het verhuisbedrijf niet te veel verhuizers aangeeft. 

Vaste prijs of per uur

Verhuizers kunnen hun tarieven per uur of voor een vaste prijs aanbieden. Bij een prijs gebaseerd op uurtarief betaal je voor het precieze aantal uren dat jouw verhuizing duurt. Mocht jouw verhuizing langer duren, betaal je meer, is deze korter dan je dacht betaal je minder! Dit kan echter wel gevaarlijk zijn als ineens blijkt dat vanwege bepaalde redenen jouw verhuizing veel langer duurt. Bij een vaste prijs wordt een prijs aangeboden gebaseerd op het aantal geschatte uren die nodig zijn voor de verhuizing en het mogelijke risico op schade. Eventuele uitloop in tijd wordt hier bij inbegrepen. Deze prijzen kunnen wat hoger liggen, maar kunnen handiger zijn bij een grotere verhuizing. Kijk dus goed naar het tarief van de verhuizer!

Extra services en handelingen

Het kan zijn dat jij naast een verhuiswagen en verhuizers nog extra service van de verhuizer nodig hebt voor je verhuizing. Denk hierbij aan een verhuislift, hulp met in- en uitpakken, verhuisdozen of hulp bij demontage en montage. Deze handelingen kosten natuurlijk allemaal extra geld en kunnen dus een hogere totaalprijs als gevolg hebben. Ook deze prijzen worden bij elk verhuisbedrijf anders berekend. 

Verhuizen naar Friesland met ScanMovers

Ga jij verhuizen naar Friesland en ben je benieuwd naar wat verschillende verhuisbedrijven jou te bieden hebben? Bij ScanMovers vergelijk je gemakkelijk verhuizers gebaseerd op prijs en andere wensen! Vul hier je verhuisdetails in, ontvang maximaal zes verhuisoffertes, vergelijk en boek de ideale verhuizer voor jou! Geheel gratis en vrijblijvend!

Heb je verder nog vragen of opmerkingen? Neem dan hier contact op met ScanMovers! Voor meer handige tips en informatie over verhuizen naar Friesland kun je hier verder lezen op ScanMovers’ website. 

 [advertorial]

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top