Waarom jij zou moeten kiezen voor een gietvloer

Voordat je een gietvloer neemt moet je eerst goed alle mogelijkheden overwegen om deze te plaatsen. Naast het kiezen of een gietvloer de beste keuze is, moet je ook bepalen welke gietvloer de beste keuze is voor jou. Zo heb je bijvoorbeeld een betonlook vloer. Verschillende soorten gietvloeren hebben ook verschillende prijzen. Verdiep je daarom eerst ook altijd in de gietvloeren prijs.

De voordelen van een gietvloer

Het mooie van een gietvloer is dat deze een strakke en wat industriële uitstraling geeft aan je interieur. Een gietvloer is een vloer die gegoten wordt. Afhankelijk van je keuze kun je verschillende gietvloeren nemen. Het leggen van een gietvloer heeft net als het leggen van andere vloeren verschillende voordelen en nadelen.

Het eerste voordeel van de gietvloer is dat deze erg duurzaam is. Gietvloeren slijten over het algemeen minder snel dan de meeste andere soorten vloeren. Dit betekent dat gietvloeren wel 50 jaar mee kunnen gaan. Naast dat de gietvloer erg duurzaam en is lang meegaat is dit type vloer ook makkelijker schoon te houden dan veel andere soorten vloeren. Als je bijvoorbeeld zou kiezen voor laminaat of karpet, dan krijg je te maken met naden in de afwerking. Dit is bij een gietvloer niet het geval. Omdat de gietvloer als een geheel wordt gegoten, heb je geen last van naden. Dit is niet alleen praktisch bij het schoonmaken omdat je in een beweging een stuk kunt schoonmaken maar het is ook handig omdat je met een gietvloer geen last hebt van stof en vuil dat tussen naden blijft zitten.

Een gietvloer geeft je huis een strakke uitstraling, omdat de gietvloer er uitziet als één mooi geheel. De gietvloer heeft daarnaast vaak een wat ingetogen kleur, wat betekent dat deze niet heel erg opvalt. Mocht je wel een wat opvallendere gietvloer willen, dan kun je hier ook voor kiezen door wel met kleuren te werken. Gietvloeren zijn in eigenlijk alle kleuren te krijgen.

Naast de vorige voordelen zijn er nog een aantal meer. Zo is een gietvloer vaak erg dun, waardoor je gemakkelijk een nieuwe laag over de vloer heen kunt leggen. Mocht je de gietvloer na een paar jaar zat zijn of wil je een andere kleur? Dan kun je gemakkelijk beginnen met verbouwen. Je hoeft niet bang te zijn dat de vloer te hoog uitkomt, omdat de gietvloer niet zo dik is. Mocht je vloerverwarming willen voor de koude winter maar weet je niet of de vloer wel geschikt is hiervoor? Dan zit je met een gietvloer altijd goed. Een gietvloer is perfect om over een installatie voor vloerverwarming heen gelegd te worden. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de vloer beschadigd. Dit geldt trouwens ook voor water. De gietvloer is helemaal bestand tegen waterschade, iets wat je met laminaat niet hebt.

De nadelen van een gietvloer

De nadelen van gietvloeren zijn dat de vloer wat aan de harde kant is. Ondanks dat de vloer eigenlijk nauwelijks kapotgaat is het wel een dure vloer om te repareren als deze toch kapot gaat. Het leggen van een gietvloer is vaak duurder dan het leggen van andere soorten vloeren.

De redactie van 50plus is niet betrokken bij of verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top