Wanneer beginnen de vakanties in Friesland?

Friesland is een van de meest aantrekkelijke provincies van Nederland met veel water, natuur en historische steden en dorpen. Als je van plan bent om Friesland te bezoeken tijdens de schoolvakantie 2023, is het belangrijk om te weten wanneer de schoolvakanties beginnen. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om je vakantie in Friesland te plannen, inclusief de data van de herfst-, mei-, Hemelvaarts- en Pinkstervakanties en de zomervakantie. Of je nu geïnteresseerd bent in natuur, cultuur of avontuurlijke activiteiten, Friesland heeft voor elk wat wils tijdens elke vakantieperiode. Lees verder!

Herfstvakantie

Als je kinderen hebt die naar school gaan, dan is de herfstvakantie 2023 in Friesland de perfecte tijd om een vakantie te plannen. In 2022 begint de herfstvakantie op 15 oktober en duurt tot en met 23 oktober. Voor natuurliefhebbers biedt het Nationaal Park de Alde Feanen een prachtige bestemming in de herfst. Hier kun je wandelen en fietsen over de paden, terwijl je geniet van de mooie landschappen en dieren in het wild. Verder zijn er ook diverse musea en galeries in Friesland die je kunt bezoeken, waaronder het Fries Museum in Leeuwarden en Museum Belvédère in Heerenveen.

Meivakantie

Als je liever in de lente naar Friesland gaat, is de meivakantie een goede optie. In 2023 begint de meivakantie op 22 april en duurt tot en met 7 mei. Een van de leukste dingen die je kunt doen tijdens de herfstvakantie is een bezoek brengen aan de Waddenzeekust en de eilanden, zoals Vlieland en Terschelling, die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn vanuit Friesland. Hier kun je genieten van lange wandelingen op het strand, fietsen door de duinen en het verkennen van charmante dorpjes.

Hemelvaarts- en Pinksterweekend

Het Hemelvaarts- en Pinksterweekend zijn ook populaire tijden om Friesland te bezoeken. Het Hemelvaartsweekend begint op 18 mei en eindigt op 21 mei, terwijl het Pinksterweekend begint op 27 mei en eindigt op 29 mei in 2023. Tijdens het Hemelvaarts- en Pinksterweekend kun je in Friesland genieten van een sportieve en natuurrijke vakantie. Fiets- en wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de prachtige landschappen van de Friese Wouden, Nationaal Park De Alde Feanen en de Waddenkust. Daarnaast zijn de Elfstedentocht steden, zoals Leeuwarden, Sneek, Bolsward en Harlingen, een aanrader voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis, cultuur, architectuur en lokale specialiteiten.

Zomervakantie

De zomervakantie is de langste vakantieperiode van het jaar en biedt veel tijd om Friesland te verkennen. In 2023 begint de zomervakantie op 22 juli en duurt tot en met 3 september. Dit is de perfecte tijd om te genieten van de zon, de stranden en de meren, en om te ontdekken wat Friesland te bieden heeft. Bezoek historische steden als Leeuwarden en Sneek, of maak een wandeling door het prachtige natuurgebied De Alde Feanen. Friesland heeft ook veel activiteiten te bieden, zoals watersporten, fietsen en wandelen. Of je nu in de herfst, lente, zomer of tijdens het Hemelvaarts- en Pinksterweekend een vakantie plant in Friesland, er is altijd genoeg te doen en te zien. Plan je vakantie tijdig nog en ontdek deze prachtige provincie in het noorden van Nederland.

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top