close
  • zaterdag 4 juli
Wonen

Wat zijn de woontrends van 2020?

Wat zijn de woontrends van 2020?

We zitten inmiddels al een tijdje in het jaar 2020, dus inmiddels wordt het ook steeds meer duidelijk wat de woontrends zijn van deze twaalf maanden. In dit artikel introduceren we drie trends omtrent het inrichten van een woning, dus als u nog wat inspiratie zoekt dan vindt u dat hier hoe dan ook.

Wabi-sabi

Wabi-sabi is een manier van leven uit Japan. Het focust zich op het vinden van schoonheid binnen de onvolkomenheden van het leven. Daarnaast is het ook gericht op het vreedzaam accepteren van de natuurlijke cyclus van verval en groei. Het leven wordt dus lichter gemaakt door Wabi-sabi. Alhoewel deze trend afkomstig is uit Japan, komt het de laatste tijd ook steeds vaker terug in de westerse landen. Hierbij gaat het niet alleen om de manier van leven, maar Wabi-sabi komt ook terug in het interieur. Het draait om authenticiteit, harmonie en imperfectie. Beige vloerkleden mogen bij deze trend ook zeker niet ontbreken.

Ronde vormen

Alhoewel ronde vormen in de inrichting van een woning ook al een trend in 2019 was, is het ook zeker één van 2020. Deze woontrend heeft zich namelijk doorgezet naar dit jaar. Ronde vormen worden tegenwoordig namelijk veel gebruikt om rechte lijnen te doorbreken. Als je dus een rechthoekig vloerkleed hebt, dan kun je de lijnen doorbreken met behulp van een ronde poef. Daarnaast staat bij een rechthoekige bank een ronde salontafel weer perfect. Ook is deze trend de oorzaak van de opkomst van ronde spiegels, wat met name een prachtig effect geeft als de rest van de wanddecoratie vrij rechthoekig en vierkant is.

Verticaal tuinieren

In 2020 zijn de prachtige luchtzuiverende planten zeer populair, maar dit is eigenlijk niet de enige woontrend omtrent de planten. Ook de verticale tuin is op het moment een ware trend. Deze opkomst heeft onder meer te maken met het feit dat steeds meer mensen in een kleine ruimte wonen. Doordat je verticaal gaat tuinieren, heb je geen extra oppervlakte nodig voor je planten. Dit komt natuurlijk doordat je gebruik maakt van de muren en de hoogte van een kamer.

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook