Winkel jij op koopavond?

Winkels mogen sinds de invoering van de Winkeltijdenwet vanaf 1996 van maandag tot en met zaterdag van 6 uur ‘s morgens tot ’s avonds 22 uur open zijn. Toch kiezen veel winkeliers voor de traditionele koopavonden op donderdag en vrijdag. 

Het aantal bezoekers dat op juist die avonden ging winkelen nam de laatste jaren flink af. Vooral de donderdagavond werd steeds minder populair. Toch lijkt daar nu een kentering in te komen. In vergelijking met de eerste helft van vorig jaar is de hoeveelheid winkelend publiek weer gestegen. Op donderdag met 4 procent, op vrijdag met 9 procent. 

Winkeliers overwogen de koopavond af te schaffen

Omdat er aanvankelijk een daling was in het aantal mensen dat de winkels op de avonden bezocht, overwogen winkeliers om de koopavond af te schaffen. Het online winkelen bevorderde het fysiek bezoeken van de winkels ook niet. 

Onderzoeksbureau RMC geeft aan dat de totale hoeveelheid winkelend publiek inderdaad is afgenomen, met 1,6 procent. Maar de verschillen tussen de steden zijn groot. Het aantal toeristen en het aanbod aan winkels in centra en steden is van belang. 

In de jaren vijftig op donderdag of vrijdag je loon

Over het algemeen lijken de koopavonden in ieder geval weer meer mensen te trekken. Maar dan nog wel altijd op de traditionele donderdag- en vrijdagavonden. Traditioneel, omdat dat al sinds de jaren vijftig zo is. Je kreeg immers op donderdag of vrijdag je loon en kon dan direct gaan winkelen. 

bron: nu.nl

 

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top