close
  • woensdag 21 oktober
Vrije tijd

Word vrijwilliger bij Slachtofferhulp en help anderen hun leven weer op te pakken

Word vrijwilliger bij Slachtofferhulp en help anderen hun leven weer op te pakken

Helaas krijgen veel mensen ergens in hun leven te maken met een gebeurtenis die een enorme impact heeft op hun verdere functioneren. Zoals een inbraak, waarbij je oog in oog staat met de dader. Een ernstig auto-ongeluk, waar je getuige van bent. Huiselijk geweld. Een overval. Je zult de beelden niet snel vergeten. Maar ook zaken als phishing, skimmen, stalking, seksuele intimidatie en vandalisme gaan je niet in de koude kleren zitten.

Mensen die iets heftigs hebben meegemaakt, hebben vaak achteraf last van emotionele en lichamelijke reacties zoals hoofdpijn, huilbuien en slapeloosheid. Slachtofferhulp Nederland helpt hen hun leven weer op te pakken. Ze bieden emotionele steun, begeleiden in het strafproces en helpen bij het verkrijgen van een schadevergoeding. Maar de medewerkers bemiddelen bijvoorbeeld ook via Perspectief Herstelbemiddeling in een eventueel contact met de dader.

Vrijwilligers gezocht

Gert vrijwilligerVrijwilligers zijn voor Slachtofferhulp Nederland onmisbaar. Jouw hulp is dan ook hard nodig. Als vrijwilliger ben je er voor de slachtoffers en helpt hen verder na een ingrijpende gebeurtenis. Die hulp kan praktisch zijn, maar ook juridisch. Er staan op dit moment een aantal vrijwilligersvacatures open:

 

Om een indruk te krijgen van de werkzaamheden kun je hier verhalen lezen van vrijwilligers zoals Gert (op de foto hiernaast). Natuurlijk word je niet in het diepe gegooid, maar krijg je een intensieve training vooraf. Ook krijg je uitstekende begeleiding, ben je verzekerd en krijg je je reiskosten vergoed.

Interesse?

Het zou geweldig zijn als je interesse hebt in een van de genoemde functies. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website. Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact op met Bianca Wijnsma, coördinator Werving en Selectie/Publiciteit Regio Noord, telefoon 06 – 400 90 503, e-mail b.wijnsma@slachtofferhulp.nl of met Ria Levering, teamleider AD Leeuwarden, telefoon 06 – 2261 6908, e-mail r.levering@slachtofferhulp.nl.

Geschreven door: Redactie