close
  • donderdag 6 augustus
Kunst en Cultuur

Zanger Johnny Lion (77) overleden

Zanger Johnny Lion (77) overleden

De Nederlandse zanger Johnny Lion, het pseudoniem van John van Leeuwarden, is donderdag op 77-jarige leeftijd overleden. Zijn collega Rob De Nijs maakte dat bekend op Facebook.

“Vanavond kwam het trieste bericht dat John na een periode van ziekte is komen te overlijden. R.I.P John”, schreef de zanger.

Ranja met een rietje

De zanger scoorde een grote hit in 1965 met het nummer Sophietje (“Zij dronk ranja met een rietje”). Een eerbetoon aan zijn toenmalige vriendin Sophie van Kleef. Met het nummer scoorde hij een gouden plaat.

Van Leeuwarden begon zijn carrière in de Haagse gitaargroep The Jumping Jewels, waarmee hij een nummer 1 hit scoorde met Wheels. Later ging hij solo verder. Hij scoorde nog een hit met Tjingeling en behaalde een top tien notering met Allen in Dallas.

Na zijn carrière als zanger heeft hij gewerkt bij Panorama waarvoor hij columns schreef. Ook was hij in 2013 nog te bewonderen in de serie Van God Los. Sinds de jaren tachtig woonde de zanger in Breda.

De geboren Hagenaar leed de afgelopen jaren aan Alzheimer en longkanker met uitzaaiingen. Hij wou hier volgens de familie in zijn laatste fase van het leven niet meer aan behandeld worden.

Foto: Johnny Lion met zijn vriendin Sophie van Kleef in 1966, tijdens de uitreiking van de gouden plaat. 

Bron: Wikimedia Commons 

Geschreven door: Redactie