close
  • dinsdag 1 december
Vrije tijd

Zeepfabriek Suver maakt de wereld schoner én mooier

Zeepfabriek Suver maakt de wereld schoner én mooier

De zussen Sita en Johanna Veenstra delen samen een grote passie: biologische zeep maken. Dat doen ze vanuit Ee (Friesland). Ze maken handgemaakte zeep, zonder palmolie en parabenen. “Hiel suver (heel zuiver).”

Sita: “In onze zoektocht naar natuurlijke verzorgingsproducten stuitten we op het zelf maken van zeep. Beide vinden we het geweldig leuk om te doen. Creatief zijn met je handen en tegelijkertijd iets maken wat voor zowel je lichaam als de wereld goed is.” Johanna vult aan: “Met onze zepen willen we een verschil maken in de wereld en niet alleen qua duurzaamheid.” Dat werd duidelijk na een reis naar de Filipijnen. De zussen zagen daar met eigen ogen hoeveel mensen daar onder zware omstandigheden moeten leven.

Na thuiskomst ontstond het idee om met het maken en verkopen van biologische, natuurlijke zepen anderen mee te laten profiteren. Een deel van de winst wordt gedoneerd aan de organisatie Made in Hope. Zij helpen vrouwen en kinderen die uitgebuit worden in de seksindustrie. Sita: “Het is heel erg fijn dat iedereen die onze zeep koopt meehelpt aan het wegwassen van armoede in de wereld!”

De zepen worden gemaakt op basis van plantaardige olie. “We hebben een basis waarop we variëren. Naast lichaamszepen verkopen we ook haarzepen. Het voordeel van zeep is dat het veel langer meegaat en je bent van je plastic rommel in je badkamer af”, besluit Johanna.

Benieuwd naar de biologische zepen? Neem een kijkje op de website: www.zeepfabrieksuver.nl 

 

 

Geschreven door: Hillie Weistra