close
  • donderdag 2 december
Culinair

Zelfgemaakte saoto-soep

Zelfgemaakte saoto-soep

ls de blaadjes van de boom vallen en de temperatuur omlaag gaat kan onze weerstand wel een opkikker gebruiken. Met deze zelfgemaakte saoto-soep kun je je immuunsysteem een boost geven. Met name de zelfgemaakte bouillon is goed voor je immuunsysteem. De gelatine die vrij komt tijdens het kookproces van de kippenbotten is heilzaam voor onze gezondheid.

Een leuke bijkomstigheid is de eindeloze variatie die aangebracht kan worden. Welke variatie breng jij aan?

Wat heb je nodig:

Hoe deze soep te serveren?

Doe de rijst/mihoen, taugé en kip in de soepkom en giet de soep(bouillon) erover en leg de omeletreepjes langs de rand in de kom. Een snufje peterselie aan het geheel toevoegen. Een pittige smaak kroepoek kan er prima bij geserveerd worden. Er kan eindeloos gevarieerd worden met dit recept, geheel naar eigen smaak…

Tip: De genoemde Tamari is echt een tip voor wie zijn of haar soep een stevige twist wil geven. Tamari is een sojasaus, een hartige smaakmaker. Niet zomaar in de super te krijgen, dus je moet je even je best voor doen. Haal het bij de Toko. Ikzelf doe er veel mee en zet het vaak in bij de basis voor soepen. Probeer het om verschil van smaak te ervaren.

Geschreven door: Gerda Uiterwaal