close
  • dinsdag 7 juli
Wonen

Zo creëer je een gezond binnenklimaat

Zo creëer je een gezond binnenklimaat

Het is ontzettend belangrijk om een binnenklimaat te creëren dat gezond is. Zo’n prettig klimaat zal ervoor zorgen dat je een ideale werkplek maakt, maar het is ook goed voor in huis. Kantoren hebben dus een gezond binnenklimaat nodig, maar in gewone woningen is het ook zeker geen overbodige luxe. Gelukkig kun je dit zelf op een paar eenvoudige manieren creëren, zoals je hieronder kunt lezen.

Allereerst is het noodzakelijk om te zorgen voor een verse luchttoevoer. Dit kun je onder meer doen door ramen te openen, al heb je hiervoor wel ramen nodig die open kunnen. Bovendien heb je een goed klimaatsysteem nodig. De artikelen van Ventilatieshop.com kunnen je helpen om deze tip uit te voeren in een woning of kantoor zodat jij deze stap kunt afvinken. Deze producten kunnen je tevens helpen bij het ventileren van het gebouw nadat de inrichting ervan gedaan is. Het is namelijk aangeraden om na de inrichting een paar weken te wachten voordat het in gebruik wordt genomen.

Naast een verse luchttoevoer moet het huis of kantoor ook zo schoon mogelijk zijn. Dit heeft namelijk veel effect op hoe gezond het binnenklimaat is. Zorg er dus voor dat het interieur bestaat uit materialen die eenvoudig schoon zijn te maken, hiermee maak je het jezelf een stuk makkelijker. Uiteraard moet je alsnog deze materialen voldoende schoonmaken en schoon houden. Dit moet bovendien op de juiste manier gebeuren. Het is aan te raden om jezelf zo weinig mogelijk bloot te stellen aan schoonmaakmiddelen aangezien hier vaak stoffen inzitten die niet goed zijn voor de gezondheid van de mens.

Hierboven staat al aangegeven dat de materialen die je kiest eenvoudig schoon zijn te maken, maar het is ook verstandig om te kijken naar het werkzaam oppervlak van de materialen. Het is namelijk beter om te kiezen voor materialen met een beperkt werkzaam oppervlak. Een voorbeeld hiervan is harde vloerbedekking in plaats van zachte vloerbedekking. Daarnaast is het ook zeker een goed idee om materialen te gebruiken waar geen tot weinig schadelijke chemische stoffen inzitten. Bovendien moeten de emissies beperkt zijn van de materialen en/of apparaten, hiervoor kun je kijken naar de resultaten van emissietesten. 

Geschreven door: Redactie