close
  • donderdag 2 december
Interieur

Zo kies je de juiste eettafel

Zo kies je de juiste eettafel

Het is natuurlijk van belang dat je de juiste eettafel koopt. Wat voor tafel hangt van diverse factoren af. Zo is het gedeeltelijk afhankelijk van hoe groot je gezin is. Als je alleen woont hoef je natuurlijk een kleinere kruispoot tafel dan als je vier kinderen hebt. Heb je regelmatig vrienden of familie over de vloer voor een diner? Een grotere tafel is dan wel handig. Hieronder wordt gekeken naar welke materialen mogelijk zijn, inclusief hun voor- en nadelen.

Metaal

Natuurlijk kun je een eettafel kopen van metaal. Dit is een stevig materiaal met een krachtige look, wat op het moment zeker trendy is. Een ander pluspunt van een metalen tafel is dat het geen tot weinig onderhoud nodig heeft. Uiteraard heeft het ook een nadeel. Het materiaal kan namelijk gaan roesten als je het niet laat bewerken. Een metalen tafel heeft dus bewerking nodig.

Hout

Al jarenlang wordt hout gebruikt voor het produceren van allerlei meubels, waaronder eettafels. Zo’n houten exemplaar zal zorgen voor een warme sfeer, wat komt door de natuurlijke uitstraling. Het is bovendien eenvoudig te combineren met diverse kleuren en stoelen. Het is van belang dat je elke houtsoort op een speciale wijze onderhoudt. Zo kun je jarenlang genieten van de eettafel.

Kunststof

Een eettafel wordt tevens regelmatig gemaakt van kunststof. Een groot voordeel van zulke tafels is dat ze te koop zijn in allerlei verschillende en hippe kleuren. Daarnaast zijn ze ideaal voor als je kleine kinderen in huis hebt. Kunststof is namelijk zeer gemakkelijk schoon te maken, dus als de kids wat knoeien dan is dat geen probleem. Wel moeten ze oppassen met scherpe en harde voorwerpen, want kunststof is gevoelig voor beschadigingen.

Glas

Glas is een ander materiaal waar een eettafel gemaakt van kan worden. Zo’n exemplaar is neutraal en helder, wat voor een egale uitstraling zorgt in de eetkamer. Bovendien is glas eenvoudig in onderhoud, je hebt in principe alleen een vochtige doek nodig om het schoon te krijgen. Als je kleine kinderen hebt dan is een tafel van glas waarschijnlijk wat gevaarlijk. Ook is viezigheid eenvoudig te zien op glas, wat een ander nadeel is.

Geschreven door: Redactie