Zo komt K.I.T.T echt tot leven

Droomde je in de jaren tachtig van een eigen K.I.T.T uit de serie Knight Rider? Die droom zou wel eens uit kunnen komen, want bij Tesla werken ze aan een soortgelijke elektrische wagen. 

Een auto met kunstmatige intelligentie. Dat wil zeggen dat je via spraak de auto opdrachten kunt geven. Volgens Tesla’s CEO Elon Musk moet dit kunnen. Voor de fabrikant een geweldige uitdaging. K.I.T.T. lijkt dus werkelijk tot leven te komen in de vorm van het inbouwen van deze techniek. 

David Hasselhoff en K.I.T.T

In de jaren tachtig waren David Hasselhoff en zijn pratende K.I.T.T. ofwel Knight Industries Two Thousand, enorm populair. De Pontiac Firebird kreeg via het horloge van Michael Knight opdrachten. Samen gingen ze vervolgens achter de boeven aan. De auto leek alles te kunnen en zelf te kunnen denken. 

Tussen 1982 en 1986

De zware diepe stem als voice-over, oplopende kilometers en starring David Hasselhoff waren een  geweldige leader en start van iedere aflevering van de Knight Rider, de serie die maar liefst uit negentig afleveringen bestond en door de TROS tussen 1982 en 1986 werd uitgezonden. Michael Knight en zijn zelfdenkende auto K.I.T.T. werkten voor FLAG, een misdaadbestrijdigingsorganisatie. Er zijn ook twee televisiefilms over gemaakt.

Bron: AD.nl

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top