Zomervakantie in Natuurmuseum Fryslân: laatste kans T. rex in Town

De T. rex is nog in town, maar het einde van de expositie komt in zicht. Wie nog niet geweest is: de tentoonstelling is nog de hele zomervakantie te zien, maar sluit definitief na 3 september.

In T. rex in Town staat het skelet van een enorme T. rex centraal. Deze werd door de Friese paleontoloog Anne Schulp, samen met een team van Naturalis Biodiversity Center uit Leiden, opgegraven in de Amerikaanse staat Montana. De botten van de T. rex vertellen veel over het leven van het dier. Bezoekers gaan als echte paleontologen verschillende aspecten van het skelet nader onderzoeken. Ze moeten echter ook in actie komen. Zo worden ze uitgedaagd om hun T. rex dans moves uit te proberen, een fietstest te doen met een brullende T. rex achter zich aan en dino te maken met digitale graffiti.

In de zomervakantie zijn er tal van activiteiten rond T. rex in Town, zoals Doe de dino (4 t/m 8 jaar) en T. rex spoor (vanaf 8 jaar) waar gezinnen aan de hand van opdrachten samen door de expositie gaan. Ze kunnen fossielen opgraven en bij de Vertelkar uitzoeken wat ze precies gevonden hebben. Op 16 augustus en 1 september komt Yasmin Grooters, paleontoloog bij Naturalis, naar Leeuwarden om in het Open Atelier te werken aan dinobotten. Bezoekers kunnen meekijken en vragen stellen, Yasmin vertelt graag over haar grote passie.

Nieuwe familieprogramma’s

Deze zomer gaan er twee nieuwe familieprogramma’s van start. Met Supermus op Klus (5 tot 12 jaar) is een programma voor kinderen dat door het hele museum voert. Ze krijgen als echte klussers een gereedschapsgordel mee met hamers en knijptangen met doe- en denkopdrachten. Het is een intuïtief programma, dat wil zeggen: er is geen vaste route, kinderen kiezen hun eigen pad.

Ook buiten de museummuren is er een nieuwe activiteit. Het Leeuwarder bos smartpad (7 t/m 12 jaar) is een speurtocht voor kinderen door het Leeuwarder bos waarbij ze met hun telefoon en een rugzak op pad gaan. Tijdens de tocht gaan ze aan de hand van QR-codes aan de slag met weetjes en doe-opdrachten.

Praamvaarten Natuurmuseum-Leeuwarder bos

Op zondag 6, 13 en 20 augustus biedt het museum, in samenwerking met Praamvaren Leeuwarden en de vrijwilligers van Het Rustpunt Buitencentrum Leeuwarder bos, de mogelijkheid om met een praamboot naar het Leeuwarder bos te varen en daar kennis te maken met een uniek stukje natuur aan de rand van de stad. Bij de aanlegplaats in het Leeuwarder bos staan de vrijwilligers van het Rustpunt klaar om een geur- en smakenwandeling te begeleiden of er is de mogelijkheid om een geocachespeurtocht te doen. Natuurlijk staan ook de koffie en thee klaar.

Meer info over alle activiteiten is te vinden op www.natuurmuseumfryslan.nl.

Praktisch
In de maanden juli en augustus is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen. In de officiële zomervakantieperiode is er géén gratis donderdag (dit betekent dat de eerstvolgende gratis donderdag op 7 september is).

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top